Працівник «Рівнеобленерго» став «обличчям» Міністерства оборони

1451 0

Ми у соцмережах:

Працівник «Рівнеобленерго» став «обличчям» Міністерства оборони

Саме інженер Служби релейного захисту та автоматики Тарас Сподар коментує участь українських військових у багатонаціональних тактичних навчаннях «Combined Resolvе Х» у ролику Генштабу Збройних сил України на сайті Міністерства оборони.

В навчаннях, що проводяться з 9 квітня до 12 травня на декількох полігонах і локаціях на південному сході Німеччини, беруть участь понад 3700 військовослужбовців з 13 країн НАТО та країн-партнерів. Збройні Сили України на навчаннях представляє зведений підрозділ до складу якого входить рота 79-ї окремої десантно-штурмової бригади і танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади.

Офіцер Тарас Сподар один із 66 українських військовослужбовців, що беруть участь у навчаннях. До Німеччини наші вояки вирушили з Авдіївки, на два тижні зупинившись на Рівненському полігоні.

Працівник"Рівнеобленерго" Тарас Сподар був мобілізований у серпні 2015-го, згодом продовжив службу за контрактом. Розповідає, що на схід потрапив одразу у вир подій – солдату довелося рятувати людей, розміновувати територію у Сватово, де два роки тому сталися вибухи складів з боєприпасами. По тому, на передовій, поранення отримав командир взводу, де проходив службу Тарас Сподар, отож рівнянину довелося виконувати його обов’язки. Після такої «практики» Тарас проходив навчання у Національній академії сухопутних військ ім. Гетьмана Сагайдачного. Отримав військове звання сержанта, командував взводом, згодом ротою. Нині у званні лейтенанта продовжує захищати нашу державу від агресора. Після військових навчань у Німеччині разом з побратимами повернеться на лінію оборони.

Після проходження служби та настання миру колеги з «Рівнеобленерго» чекають на повернення Тараса у рідний колектив.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також