Прикраси із… корків вчилися виготовляти рівняни

913 0

Ми у соцмережах:

Прикраси із… корків вчилися виготовляти рівняни

Дедалі більше рівненських модниць, наслідуючи світові тенденції, доповнюють свої образи прикрасами із різнотрав'я, глини, солоного тіста чи… корків.

Майстер-клас із виготовлення коркових прикрас, який відбувався під час екофестивалю «ЗЕЛО», зібрав кілька десятків рівнян. Охочі виготовляли підвіски та брелоки, оформляли їх у техніці декупаж. Майстриня Ольга Парницька популярність виробів із коркового дерева пояснює відносною простотою та економністю їхнього виготовлення. Корковий матеріал дуже зручний у використанні — він не гниє, не вбирає вологи, різних запахів, з ним легко працювати. Не шкідливий — не викликає алергічних реакцій. До того ж він — недорогий. Приміром, для майстер-класу корки вдалося зібрати безкоштовно з допомогою закладів громадського харчування. Спеціально до фестивалю п.Ольга розробила покрокову програму, як саме працювати із корковим матеріалом. Найбільше часу займає попередня підготовка. Спочатку корок треба зварити, приблизно 10-15 хвилин, щоб він набув відповідної форми. Далі він має висохнути. Найкраще, якщо це відбувається у природних умовах. Але за браком часу можна просушити матеріал феном.

Парницька_майстер_клас1

Після цього треба порізати корок на окремі частинки розміром з 5-копійчану монету. По тому заґрунтувати світлою акриловою фарбою і дати просохнути 15-20 хвилин. Тоді вже можна підібрати певний малюнок із серветки, покрити його лаком і дати висохнути. Після чого акуратно зробити отвір для нитки. Пасує до корка нитка джутова. Нова цікава прикраса готова. Такий оригінальний корок може слугувати підвіскою, сережкою, брелоком чи брошкою, залежно від фантазії власника. Ним можна прикрасити одяг чи сумку. Кожен такий виріб, за словами пані Олі, неповторний. Адже у ньому втілено не лише задум автора, але й вкладено певні емоції. Якщо хочете власноруч виготовити оригінальну прикрасу, сміливо можете експериментувати з корками.

Вікторія НАЗАРУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також