Приватні автобуси возитимуть не всіх пільговиків

4485 0

Ми у соцмережах:

Фото - Суспільного

Минулого тижня у Рівному на дороги виїхали великі автобуси, які тепер курсують за маршрутом № 6 (замість №39) та № 4 (замість №49). Попри те, що вони вміщають більше пасажирів та комфортніші, проблема все ж є.

— Зранку автобус № 6, якого чекає купа людей на зупинці на вул.Гурія Бухала, о 6.15 просто поїхав по вул. Князя Острозького. Наступний автобус був через 40 хвилин. Як нам добиратись на Північний на роботу на сьому ранку?! — обурювався на початку тижня рівнянин Сергій у вайбер-спільноті «Рідне Рівне».

Такої ж думки й пасажирка Тетяна, за словами якої, люди 40 хвилин чекали автобус № 6 на кінцевій. Чиновники ж пояснюють, що це трапилося через нестачу водіїв. Але сподіваються, що невдовзі все «утрясеться».

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту та звязку:

— Так, пішли збої. Але день-два — і все стане на свої місця, пропрацюється. Четвертий автобус буде ходити з інтервалом 10 хвилин в годину «пік» та через 15 хвилин в інший час. На 6-й маршрут додамо автобусів — проблема є, щоправда, з водіями, які не поприходили на роботу.

Окрім того, деяких пасажирів великих автобусів чекає неприємний сюрприз — пільгових місць в автобусах стало менше.

— Приватні автобуси возили усіх пільговиків без обмежень, за це була компенсація від міського бюджету, — пояснює Василь Сливка. — Але тепер буде лише по 6 пільгових місць, бо місто акумулює кошти на підтримку ЗСУ і більше не може собі дозволити таке ж відшкодування перевізникам, як раніше. Та незалежно від кількості зайнятих пільгових місць, все одно будуть безкоштовно перевозити дітей з інвалідністю закладів «Центр Пагінець» та «Особлива дитина», дітей з багатодітних сімей, учасників бойових дій та членів сімей загиблих військових, людей з інвалідністю 1 групи по зору з супроводжуючим та учасників бойових дій з інвалідністю 1 групи внаслідок війни із супроводжуючою особою.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також