Про що запитував Хомко рівнян?

2092 0

Ми у соцмережах:

Про що запитував Хомко рівнян?

Міський голова Рівного часто замовляє соціологічні опитування. Як правило в ситуаціях, коли прийняті ним рішення або ж оприлюднені ним же наміри піддаються критиці. Бо не терпить Володимир Хомко критики, і не хоче брати на себе відповідальності за непопулярні, але іноді й вірні рішення. От замовимо соцопитування — як скажуть рівняни, так і буде, — говорить в таких випадках голова. І, як правило, додає, що це вже буде не його відповідальність, а колективна.

Опитування, на замовлення міського голови, на волонтерських засадах проводить Центр соціологічних досліджень при МЕГУ ім.Дем'янчука. Днями центр розповів про теми і результати опитувань, які він проводив з 10 по 20 грудня. Опитували рівнян віком від 18 до 45 років, і старших. Проводили у центрі Рівного, на Ювілейному, в районі вулиці Макарова, на Північному, поблизу автовокзалів — центрального і «Чайки», а також біля колишнього льонокомбінату. Загалом опитали 4 тисячі рівнян. Про важливість і актуальність питань, відповіді на які захотів почути міський голова, судіть самі.

Чи зносити пам'ятник Дундичу у парку?

Ідею знесення пам'ятника Олеко Дундича в парку Шевченка та перепоховання його решток підтримали лише 21,3% рівнян. Більшість — 52, 2% сказали — «ні», а 26, 2% — утрималися від відповіді. — Цей пам'ятник не потрапляє під закон про декомунізацію, бо це поховання. Щоправда не відомо достеменно, чи він дійсно там похований, - прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. — Не будемо його демонтувати, як і вирішила більшість. Я притримуюсь такої ж думки. В нас є на що витрачати кошти міського бюджету.

Яку ялинку хочете: штучну чи натуральну?

За встановлення штучної новорічної ялинки в центрі міста висловилося 47% респондентів, причому найбільш активно цю ідею підтримували жінки у віці понад 18 років. За натуральну ялинку — трохи менше, — 42,2%. Доручив секретарю підготувати на сесію міськради проект рішення про створення робочої групи, до якої увійдуть опозиційні депутати, — прокоментував міський голова. — Разом з нашими спеціалістами вони виберуть штучну ялинку з фото і точною вартістю. І серед рівнян ще раз проведемо опитування, щоб вияснити, чи вони її хочуть. Мені особисто шкода викидати мільйон гривень з міського бюджету на штучну ялинку. Проте ми зробимо так, як вирішить більшість рівнян.

Де мають стояти авто­кав'яр­ні?

51,5% опитаних рівнян вважають, що неправильним є те, що авторкав'ярні стоять там, де вважають за потрібне їхні власники. 34,6% рівнян притримуються протилежної думки. — Доручив підприємцю Булці, власнику автокав'ярні біля краєзнавчого музею, та громадській організації «Простір» визначити місця розташування автокави в Рівному, а також кількість таких точок, — коментує Володимир Хомко. - Виставимо їх на аукціон і віддамо як торгові місця тим, хто більше заплатить. І Булка пропав, адже йому, очевидно, не хочеться йти з місця, де він торгує. Я доручив своєму заступнику Віталію Герману разом з громадськими організаціями все-таки визначити ці місця. Закріпимо їх розпорядженням міського голови. При цьому врахуємо, щоб автокава не заважала пішоходам, батькам з візками та іншим.

Чи зносити самовільно встановлені кіоски та гаражі?

Більшість опитаних вважають, що потрібно знесити і кіоски у недозволених місцях (52,6%), і «черепашки» (45%). Самовільно встановлені кіоски будемо зносити й надалі, — прокоментував Володимир Хомко. — А от щодо гаражів, то самі маємо усвідомлювати, що в Європу з обшитим балконом і «черепашками» не йдуть… Зараз 99% гаражів стоять незаконно в місті. Хто нахабніший, той і забронював собі місце. Пропоную ОСББ чи тим, хто взяв будинок на обслуговування здавати місця під гаражами в оренду, а кошти витрачати на ремонт і підтримку будинку в порядку. Але це можна буде зробити тільки після того, як закріпимо землю за ОСББ.

Чи забороняти шансон у маршрутках?

Незважаючи на те, що більшість рівнян під час опитування висловилися за те, щоб міська влада заборонила у громадському транспорті Рівного вмикати шансон, цього не робитимуть. Так, за те, щоб підтримати заборону на програвання шансону в маршрутках, висловилися 44% респондентів опитування. В той же час 39% сказали, що цього не потрібно робити. І 17% опитаних утрималися від висловлення власної думки. Захисники шансону аргументували свою відповідь тим, що ця музика викликає приємні спогади з минулого. Тож міський голова Рівного Володимир Хомко заявив, що питання про заборону шансону знято. Адже тих, хто висловився проти цієї музики, хоч і більшість, але відрив незначний — лише 5%.

Чи встановлювати пам'ятник Бандері за бюджетні кошти?

60% опитаних рівнян висловилися проти встановлення пам'ятника Бандері за кошти міського бюджету і тільки 16% підтримали таку ідею. Йдеться про 7 мільйонів гривень.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також