Завтра відкриває сезон дитяча залізниця у Рівному

536 0

Ми у соцмережах:

Завтра відкриває сезон дитяча залізниця у Рівному

У суботу, 11 травня, на березі Усті знову запрацює улюблена розвага рівненських дітлахів. Новий сезон відкриють як і торік, без урочистостей — через війну. О 9.30 буде святкова лінійка, а о 10-й дітей з батьками запрошують у перший рейс уздовж річки: шлях від станції «Партизанської», що біля ринку Дикого, і до «Озерної» потяг долає за декілька хвилин.

Цього року проїзд дещо подорожчав. Втім, несуттєво: дитячий квиток в один бік обійдеться у 20 гривень, а для дорослих — уже 40 грн. Якщо ж брати квитки туди і зворотно, це буде уже 40 та 80 гривень відповідно.

Наталія Сєркова, керівниця дитячої залізниці у Рівному:

— Цей сезон вже 75-й з моменту її запуску. Питають, чого ми не відкриваємося 9 травня, як було колись? По-перше, це буде робочий день, діти в школах. Тому ми обрали вихідні. Колись в цей день проводили різні святкові заходи, але цього разу плануємо лише невелику святкову «лінійку» — і почнемо працювати. З метою безпеки навіть не всіх дітей запрошуємо, які відвідують заняття юних залізничників. Вони будуть працювати по черзі, по змінах. Маємо дотримуватися норм, щоб в разі оголошення повітряної тривоги ми могли пройти з ними та з пасажирами в укриття біля органного залу. Діти дуже чекали відкриття, для них це справжнє свято. За перший день у нас буває по 600–700 осіб.

Розклад руху не зміниться: по суботах та неділях будемо працювати з 10.00 до 17.00. А от з 1 червня потяг додатково курсуватиме ще й по п’ятницях — з 11.00 до 16.00. Потяг їде з «Партизанської до Озерної за 10 хвилин, потім 10 хвилин дається на маневрову роботу (на цей час пасажири виходять з вагонів і можуть зачекати на платформі), а потім 10 хвилин їде зворотно.

Планується, що цього року дитяча залізниця пропрацює все літо, а завершить сезон до 4 листопада — якраз до Дня залізничника. Але тут все залежить від погоди. Якщо буде холодно чи випаде сніг, то сезон завершимо раніше — щоб пасажири і діти не мерзли, бо вагони у нас не опалюються. Торік осінь видалася дуже теплою. Можливо, і ця нас не розчарує.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також