З рівненського аеропорту до Туреччини завтра літак не полетить

5223 0

Ми у соцмережах:

З рівненського аеропорту до Туреччини завтра літак не полетить

Оскільки руліжну доріжку рівненського аеропорту досі не зроблено, туроператор змістив початок туристичного сезону у Рівному на тиждень. 26 квітня, як планувалося, рейсу до турецької Анталії не буде. Наразі кажуть про політ на 3 травня.

Міжнародний аеропорт «Рівне» сьогодні проінспектували. Оглянути стан летовища приїхали представники авіаперевізника, туристичної компанії та обласної влади.

- Це перший наш досвід роботи з оператором «Join Up», з ним заходить туристична компанія «Yanair», яка теж вперше буде реалізовувати свої польоти з території рівненського аеропорту. Але ми будемо готові розглянути й інші зацікавлені компанії, - розповідає заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Гості вже не вперше оглядають аеропорт. Місяць тому вони висловили рекомендації керівництву летовища, а тепер приїхали ознайомитись, як їх виконали.

Комерційний директор компанії Yanair Тарас Стригуненко прокоментував:
«Рівненському аеропорту дісталась гарна злітна смуга, фаховий персонал, гарне розташування, тому я вважаю його перспективним. Плануємо виконувати рейси на "Боїнгах", а для таких літаків важливо, щоб покриття було підготовлено».

Прибрати камінці й завершити просмолення швів руліжної доріжки, яку за понад 4 млн грн робила фірма "Стиль-Декор", - завдання, над якими мають працювати в рівненському аеропорту найближчий тиждень. Туроператор для цього змістив дату вильоту з 26 квітня на 3 травня.

- Це спільне рішення. Цей тиждень люди традиційно їдуть до родин, а тому вирішили знести дату вильоту на більш зручний час – 3 травня. На сьогодні уже понад 70% першого рейсу завантажено, більшість клієнтів – білоруси, а ще активно починають бронювати львів’яни. На ці перші рейси туристичні путівки з Рівного дешевші, ніж зі Львова чи Києва, - пояснює директор львівської філії «Join Up» Андрій Кунтий.

Стримуючим фактором розвитку летовища є його борги, отож в облдержадміністрації розробили план подолання кризи:

- На найближчу сесію обласної ради вже підготовлено проект програми розвитку аеропорту, куди ми закладаємо в тому числі й купівлю техніки, розрахунок боргових зобов’язань та інші поточні питання, що дозволить на системній основі забезпечити регулярну роботу нашого аеропорту, - розповів Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження і готуються оголосити підозри будлівельникам та посадовцям через неякісний ремонт руліжної доріжки аеропорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також