Проїзд до Києва вже подорожчав, а у Рівному поки їздять у збиток

1774 0

Ми у соцмережах:

Проїзд до Києва вже подорожчав, а у Рівному поки їздять у збиток

На 30% більше тепер платять пасажири, щоб доїхати до сіл чи міст Рівненщини, а також до інших обласних центрів чи столиці. Залежно від маршруту, ціна збільшилась від 5 до 30 гривень.

— На 30% підскочили ціни на запчастини, не кажучи вже про подорожчання пального: за півроку ціна зросла з 18 до 30 гривень, — пояснює Валентин Демчук, президент ГО «Союз перевізників України». — Тому цьогоріч перевізники підвищили вартість проїзду на всіх маршрутах. Кожен розрахував собі ту вартість квитка, яка буде рентабельною. В середньому це 75 копійок за один кілометр на приміських маршрутах та 70 копійок на міжміських. Проте є й вищі ціни — на тих маршрутах, де слабкий пасажиропотік. Перевізники самі невдоволені зростанням вартості проїзду, бо це призводить до зменшення кількості пасажирів, а конкуренція сильна на маршрутах.

Тож тепер за проїзд, наприклад, до Києва потрібно викласти орієнтовно 210 гривень — проти 180 гривень в середньому, які були до подорожчання. А до Костополя квиток тепер коштує 25 грн., раніше було 20. Але й це не остаточна ціна.

— Очікується подальше зростання вартості пасажирських перевезень, — прогнозує Валентин Демчук. — Бо мінімальну заробітну плату підняли до 3200 гривень, що збільшило податкове навантаження на перевізників. Незабаром зросте вартість проїзду і в Рівному. Наскільки мені відомо, вже всі перевізники подали свої розрахунки рентабельності маршрутів. Бо січень їздять собі у збиток. Просять 6 гривень, проте піднімуть ціни, мабуть, до 5 гривень. Остаточне рішення — за міською владою.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також