Проїзд на дачу компенсує місто

2175 0

Ми у соцмережах:

Проїзд на дачу компенсує місто

Щоб пенсіонерів, які мають дачі у селі Новоукраїнка під Рівним, не виганяли з автобусів водії, міська влада вирішила сама заплатити за їхній проїзд. Щоправда, даватимуть не адресну допомогу пасажирам, а виділять гроші на компенсації перевізникам. Можливо, це буде вже у травні.

Та якщо за проїзд пільговиків до Новоукраїнки заплатити з бюджету ще готові, то інші села у міста не у фаворі. Мешканцям Білої Криниці та Вересневого міський голова недвозначно порадив: «Хочете їздити до себе міськими маршрутками, то об'єднуйтесь з Рівним».

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— До мене звертається дуже багато рівненських пенсіонерів, які просять забезпечити їм трансфер до Новоукраїнки — навіть ціла делегація приходила. Тому вирішили, що переказуємо з міського бюджету Рівненській районній раді 400 тисяч гривень, які та використає на компенсації для пільгових перевезень. Щоб вже невдовзі рівняни-пільговики могли безкоштовно добиратися на свої ділянки. Було чимало звернень і від мешканців Білої Криниці та Вересневого, але для них рівне новини гірші. Пустити автобус до села, як вони просять, не маємо права — бо це поза містом. Тому об'єднуймося в одну територіальну громаду, і тоді маршрутки, школи, дитсадки будуть наші! Все одно це рано чи пізно станеться.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також