Проросійська «Опозиційна платформа» на Рівненщині набрала більше голосів, аніж націоналістична «Свобода»

3288 2

Ми у соцмережах:

Проросійська «Опозиційна платформа» на Рівненщині набрала більше голосів, аніж націоналістична «Свобода»

Вибори на Рівненщині, як і загалом в Україні, виграла пропрезидентська партія «Слуга народу». Загалом область у голосуванні мало відрізнялася від загальнонаціонального тренду, проте все ж мала кілька особливостей під час вибору партій.

Зокрема, успіх на Рівненщині здобула Радикальна партія Олега Ляшка, за яку проголосували рівненські села і яка отримала у нашому регіоні 8,2% голосів (Рівненщина друга за рівнем підтримки цієї партії в Україні – після Чернігівської).

«Опозиційна платформа – За життя» у нашій області не подолала 5-відсотковий бар’єр, набравши 4%, проте підтримка цієї партії на Рівненщині виявилася найвищою серед західних областей і вищою, аніж за націоналістичну «Свободу».

За «Слугу народу» на Рівненщині проголосували майже 169 тис. виборців, а це 41,9% тих, хто прийшов на голосування 21 липня. А прийшла, нагадаємо,  меншість – явка на цих виборах була рекордно низькою.

На другому місці за кількістю голосів в області опинилася «Батьківщина», яка отримала найбільшу підтримку у сільській місцевості  і набрала загалом в області 10,6%. На третьому місці за рівнем підтримки рівнян – партія Петра Порошенка «Європейська солідарність» - 9,7%. «Голос» отримав шосту, після Радикальної партії, позицію і 8% голосів. Інші партії набрали в області менше 5%.

Що цікаво, підтримка партій у різних округах була різною – за винятком великої підтримки «Слуги народу». Так, у Рівному партія Вакарчука вийшла на другу позицію, а «Європейська солідарність» - на третю. У центральних районах області друге місце, навпаки, посіла «Європейська солідарність», а третє – Радикальна партія. На півдні більшість голосів після «Слуги» набрала «Батьківщина», за нею – «Європейська солідарність». У двох північних округах друге місце – у «Батьківщини», а третє – у Радикальної партії.

Найменше голосів з 22 партій в області набрали «Незалежність» (270 голосів), «Факел» (306) та «Патріот» (491). 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також