Проти директора, який 20 років керує комунальною установою облради, проводять службове розслідування

2333 0

Ми у соцмережах:

Проти директора, який 20 років керує комунальною установою облради, проводять службове розслідування

Голова Рівненської облради Олександр Данильчук підписав розпорядження про проведення службового розслідування стосовно директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Валерія Юрчука.

Пан Юрчук керує базою незмінно з 1998 року. Клопотання про проведення службового розслідування щодо нього до облради подав відділ боротьби з економічними злочинами поліції.

У січні управління подавало до суду на п.Юрчука, звинувативши за ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Під час розслідування правоохоронці встановили, що Валерій Юрчук кілька років підряд підписував накази про преміювання колективу, зокрема і самого себе, завчасно не повідомивши про конфлікт інтересів голову облради та начальника обласного управління охорони здоров’я.

Рівненський міський суд, який розглядав позов, оголосив посадовцю лише усне зауваження, зважаючи на те, що він розкаявся і наполягав, що не знав, що порушує законодавство.

Службове розслідування облради триватиме до 5 червня. У комісію, яку сформував Олександр Данильчук, увійшов його перший заступник Сергій Свисталюк, депутат Юрій Шарманський та працівники виконавчого апарату облради. 

Пан Юрчук, до слова, торік отримав 73,5 тис. грн зарплати, тобто виплати становили трохи більше шести тисяч гривень на місяць.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також