Путін хотів влаштувати новий Голодомор

840 0

Ми у соцмережах:

Путін хотів влаштувати новий Голодомор

Існують докази, що Росія планувала спричинити в Україні умисний голод.

 Його планували ще перед вторгненням, повідомляє The Independent.

У звіті міжнародної юридичної компанії з прав людини Global Rights Compliance (GRC) йдеться, що коли російські танки перетнули український кордон 24 лютого 2022 року, то вони навмисно націлилися на багаті зерном райони та інфраструктуру з виробництва продовольства.

GRC виявила, що російський оборонний підрядник почав закуповувати вантажівки для перевезення зерна, а також три нові 170-метрові суховантажні судна ще в грудні 2021 року. Це, на думку GRC, свідчить про план розкрадання українського продовольства «у безпрецедентних масштабах».

Росія почала захоплювати українські ферми менш ніж за тиждень після вторгнення й на піку цього експортувала 12 000 тонн зерна щодня з усіх окупованих територій.

Мета фахівців GRC полягає в тому, щоб надати МКС докази того, що росіяни хотіли використали голод як інструмент війни.

- Росія не лише застосувала багатосторонній підхід, беручи в облогу цивільне населення і руйнуючи критично важливу інфраструктуру, але й заздалегідь спланувала захоплення та розкрадання української сільськогосподарської продукції, — сказала партнерка Global Rights Compliance Катріона Мердок.

Ринкова вартість зерна, викраденого в Україні, становить приблизно 1 мільярд доларів на рік. За даними GRC, численні приватні українські зернові компанії примусово включили до складу російського державного оператора.

Фермер із Запоріжжя розповів, що його зернове підприємство російські війська захопили через п’ять днів після початку повномасштабного вторгнення.

- Протягом наступних тижнів були помічені кілька автоколон, які везли зерно в напрямку Кримського півострова, і GPS-трекери на викрадених фермерських вантажівках показують, як вони їдуть через Крим до Росії, — заявили фахівці GRC.

На супутникових знімках, які надали експерти GRC, видно, що зерновози з номерними знаками, зареєстрованими в окупованому Криму, стоять в Мелітополі.

На інших зображеннях - вагони з надписом «Зерно» відправляються з вокзалу у Бердянську.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також