П’яний побив поліцейського вилами

2365 0

Ми у соцмережах:

П’яний побив поліцейського вилами

Інспектор поліції Олександр Гордійчук із серйозними травмами потрапив на лікарняне ліжко після буденного, здавалося б, виїзду до села Стовпець Дубенського району. Поки полісмен документував бійку між селянами, один з них напав на нього з вилами. Тепер поліцейський у комі.

Випадок трапився вночі з неділі на понеділок, і в селі його обговорюють активно, але пошепки. Між двома сусідами у Стовпці виник конфлікт, і дружина одного з них поскаржилась у поліцію. Мовляв, її чоловіку нетверезий сусід поламав щелепу, а їй погрожує рушницею. До місця виклику виїхали два правоохоронці. Один із них пішов до постраждалої за поясненнями, а Олександр Гордійчук залишився у службовому автомобілі брати пояснення у чоловіка, на якого поскаржились люди.

— У них виникла суперечка. Інспектор вимагав, аби чоловік залишався у службовому транспорті, а той був п’яним і не виконав законну вимогу. Зрештою, з машини втік. Потім повернувся з вилами та завдав спочатку кілька ударів по транспортному засобу, а потім поліцейському. З місця події нападник одразу втік, — розповідає заступник керівника слідчого відділення Дубенського відділу поліції Юрій Шатнік.

Менш ніж за годину 33-річного нападника затримали інспектори групи реагування патрульної поліції поблизу оселі його рідного брата. Поліцейські знайшли там і незареєстровану рушницю, яку вилучили та відправили на експертизу. У селі агресивність односельчанина пояснюють алкоголем, мовляв, коли не п’є — адекватний, працює за кордоном. Нині чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’ятнадцяти років. У поліції кажуть: свій вчинок селянин усвідомив, лише коли протверезів.

25-річного сержанта поліції спершу госпіталізували до травматологічного відділення Дубенської ЦРЛ зі скаргами на головний біль, слабкість, ранами від вил на руці й на грудній клітці. Проте лікарі діагностували у нього забій головного мозку і крововилив. Які ділянки мозку ушкоджено — поки невідомо. Травмованого перевели у нейрохірургічне відділення Рівненської центральної міської лікарні, він впав у кому. Медики не виключають, що полісмену доведеться робити операцію.

Світлана ПРОКОПЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також