П’яний за кермом — суддя!

3251 0

Ми у соцмережах:

Автомобіль Кристини Ореховської зупинили на Соборній

Колись казали, що п’яний за кермом — злочинець. Тепер часи змінилися. Зусиллями «чесної влади» покарання за керування у нетверезому стані стало серйозним — рік без «прав» та 10 тисяч штрафу за перший раз, три роки без «прав» і 40 тисяч — за другий. Тому тепер якщо і затримують когось нетверезим за кермом, то лише суддів. Так, тих самих наших непідкупних і доброчесних. Чого їм боятися? Згадані покарання за керування у п’яному вигляді виносить… суд. А де ви бачили, щоб суддя образив колегу?

9 травня на вулиці Соборній в Рівному увагу поліції привернула «Toyota Camry», водій якої не увімкнув сигнал повороту. Водієм виявилась Кристина Ореховська, суддя міського суду Рівного. Вона була «під градусом», тож забула не лише увімкнути «поворотник», а ще й місце своєї роботи, сказавши поліцейським, що безробітна. Це було зафіксовано протоколом за статтею 130 Адміністративного кодексу «Керування у нетверезому стані», який посвідчили ще два понятих.

Андрій Крутень, заступник начальника патрульної поліції Рівного:

Коли патрульні спілкувалися з водієм автомобіля, то побачили реальні ознаки алкогольного сп’яніння. Їй було запропоновано пройти тест «драгером» на місці або поїхати до медичної установи. Однак водій це робити відмовилася. Поводилася чемно. Їй було заборонено добу керувати транспортним засобом, поки не протверезіє. Також у неї було вилучено посвідчення водія до розгляду адміністративного протоколу в суді. Але їй видали тимчасовий дозвіл на право керування автомобілем.

Оскільки протокол складений і є свідки, то суддя має понести покарання. Та чи буде воно? Подібне сталося два роки тому, коли у Новому Дворі патрульні теж випадково звернули увагу на авто, в якого було погано видно номерні знаки. Водій — суддя Рівненського районного суду Михайло Таргоній був добряче напідпитку. Але він не покараний. Тому що розглядати у суді адміністративний протокол «за п’яне керування» можна не більше трьох місяців. Справа Таргонія «затрималася» на місяць більше, ніж того дозволяє закон, а «затримала» справу колеги… Кристина Ореховська. Тож вийшло, що протокол уже не є доказом, а суддя Таргоній — не винний. Тепер пані Ореховська чекатиме вдячності за ту послугу. І можете не сумніватися, дочекається.

Поліцейські передали протокол, складений на Ореховську, до Рівненського міського суду, тобто туди, де вона працює, і уже навіть призначили дату слухання — 25 травня. Але голова Рівненського міського суду Петро Денисюк відмовився від розгляду цієї справи:

Я особисто надіслав подання голові Апеляційного суду, щоб він визначив нове місце розгляду справи. Зробив це, бо вона працює у нашому суді. Так ми знімемо будь-які упередженості до цієї справи.

Справу Кристини Ореховської передали у Дубенський міськрайсуд, якому залишається лише потримати її без розгляду до 9 серпня. Видається, що дубенським колегам Ореховської це до снаги.

На запитання газети «безробітна» суддя відповідати відмовилася, посилаючись на свою зайнятість на роботі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також