Рада позбавила зрадника мандата народного депутата

859 0

Ми у соцмережах:

Ілля Кива в ефірі провладного російського «Першого каналу»

Верховна Рада України 15 березня позбавила колишнього члена фракції «Опозиційний блок – За життя» Іллю Киву мандату народного депутата. Це Радіо Свобода підтвердив депутат парламенту, член фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич.

За його словами, це рішення підтримало 336 параментарів, а заяву на складання мандату Ілля Кива подав за власним бажанням, повідомляє Радіо Свобода .

«Для нас питання про позбавлення його мандату стояло зараз дуже гостро. Ми навіть думали зібрати фракцію, щоб обговорити це, але через те, що ми нещодавно виключили Іллю Киву з її складу, ми не мали вже жодних юридичних повноважень зробити щось, щоб позбавити його мандату зараз. На щастя, це питання він вирішив сам», – зазначив Шуфрич у коментарі Радіо Свобода.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова оголосила Іллі Ківі про підозру.

Уночі 24 лютого Ілля Кива заявив, що «українському народу потрібне звільнення», а «українці, білоруси, росіяни – це один народ».

Ілля Кива виїхав з України до початку широкомасштабної військової агресії Росії: спочатку його зафіксували у Іспанії, а 28 лютого журналісти «Схеми.News» (Радіо Свобода) помітили його у Росії. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також