Радянські сквери — на лаунж-зони прагнуть перетворити молоді дизайнери у Рівному

2036 0

Ми у соцмережах:

Радянські сквери — на лаунж-зони прагнуть перетворити молоді дизайнери у Рівному

Невже на вулицях нашого міста не можна зробити такі прості й корисні, а водночас — цікаві речі: цивілізовані парковки, велосипедні доріжки, креативні зони для відпочинку, безпечні дитячі та спортивні майданчики?

Працюючи на громадських засадах, вони подають ідеї, щоб урізноманітніти наше місто. Найсвіжішою подією в цьому сенсі стала експозиція «Рівне. Погляд у майбутнє», яку показали рівнянам на День міста. Це сім ескізних проектів перетворення захаращених територій, пустирів, порожніх майданчиків на сучасні зручні місця для відпочинку або молодіжних «тусовок». Одним з авторів став архітектор Дмитро Котляров, на рахунку якого вже декілька некомерційних проектів: громадський центр «Відкритий офіс» у НУВГП, велочаша у гідропарку, поки нереалізований проект реконструкції Зеленої естради в парку ім. Шевченка. Він об'єднав кілька груп таких же активних і небайдужих дизайнерів, які подавали свої ідеї щодо облаштування певної зони, переважно у центрі Рівного. — Ми обрали території, які нині потрібно змінювати, а команди вже створювали проекти за власним баченням. Це були зони відпочинку, скверики, невеликі майданчики між будівлями, — розповідає Дмитро Котляров. Поки що це лише ідеї, а не готові проекти із розрахунками. Ентузіасти хотіли показати альтернативні варіанти використання досі не задіяної території, щоб вона приносила не лише естетичне задоволення, а й практичну цінність.

Андрій МАТВІЇВ.

Театральні сходи-лавки

Ідею перетворення сходинок, що ведуть з Театральної площі, на сидіння подала студія дизайну інтер`єру «Потужні», у складі якої працювали успішні місцеві дизайнери Артем Савюк, Костянтин Молчанов та ін. За ідеєю, частина сходів накривається каркасом з «вирізаними» на ньому сидіннями, які вночі підсвічуються. Візуально проект досить простий, але ефектний. Артем Савюк каже, що до створення ідеї автори підійшли просто, прагнучи насамперед створити місце, яке буде несхожим на щось інше, наповнити звичну територію, яку вже багато хто не помічає, новим сенсом. З чого саме варто виготовляти накриття? Це може бути як дерево та фанера, так і метал. Дизайнери лише прагнули створити ідеї вартістю близько 250-300 тисяч гривень, щоб ескіз можна було використати навіть при підготовці проектів Громадського бюджету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також