Рекорди рівненських баскетболісток

853 0

Ми у соцмережах:

Рекорди рівненських баскетболісток

Федерація баскетболу України оприлюднила статистичні данні баскетболісток Суперліги у чемпіонаті, що минув. Нагадаємо, чемпіонат завершили дочасно, і жіноча команда БК «Рівне» фінішувала третьою. Втім, одразу за кількома ключовими особистими показниками рівнянки були у Суперлізі найкращими.

Чудову гру під щитом продемонстрували рівнянки Тетяна Гаврильчик та Людмила Спиридонова. За кількістю підбирань у середньому за матч вони посіли першу та другу позиції відповідно. Так, показник Тетяни – 11,82 підбирання за гру (201 підбирання у 17 матчах), у Людмили – 10,5 (168/16). Для порівняння: у гравчині «Київ-Баскета» Вероніки Любінець, яка йде на третьому місці, показник – 9,76 (166/17).

Відмінній середній статистиці рівнянок у грі під щитом допомогли успішно проведені окремі матчі. Так, Людмила Спиридонова у виїзній зустрічі проти бердянської «Чайки» здійснила 22 підбирання. І це рекорд Суперліги в цьому чемпіонаті. Друге та третє місця за Тетяною Гаврильчик. У грі в Одесі проти «Інтерхіма» вона зробили 19 підбирань, а в домашній зустрічі проти «Франківська» - 18. Загалом за підбираннями Тетяна п’ять разів входила до Топ-10, а Людмила – двічі.

Інша баскетболістка «Рівного» Вікторія Шматова стала не лише MVP чемпіонату, але й лідером Суперліги за результативністю. Її середній показник - 19,94 очка за матч (339 очок у 17 поєдинках). До слова, середній показник результативності усієї нашої команди – 70,5 очка за гру.

Щодо окремих матчів, то і тут Вікторія – лідер. У грі на виїзді проти «Інтерхіма» вона набрала 33 очки. Щоправда, таким досягненням можуть похвалитися ще двоє баскетболісток.

Нагадаємо також, що крім бронзових медалей Суперліги, у сезоні, що минув, жіноча команда БК «Рівне» вперше в історії рівненського баскетболу виграла Кубок України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також