Ремонтувати авто для чиновників у Рівному — передумали

2003 0

Ми у соцмережах:

Ремонтувати авто для чиновників у Рівному — передумали

Одні міські посадовці добираються на роботу і роз’їжджають у справах на власному авто, а дехто — звик до службового. Нещодавно рівняни з подивом дізналися, що ремонт такого автомобіля може коштувати немало-небагато, а 238 тисяч гривень. Цифру опублікували на сайті облдержадміністрації, при якій діє робоча група «Прозорість та підзвітність». Її фахівці моніторять різні закупівлі, які проводять у громадах. Зокрема, й міською радою Рівного — яка, як йдеться у дописі, вирішила за таку суму відремонтувати Toyota Camry. Раніше цей автомобіль возив міських голів, а тепер — керуючу справами виконкому Марію Корнійчук.

Сума швидко зацікавила соцмережі та журналістів-розслідувачів. Та як виявилося, обраховувати уже особливо немає чого — тендер на «Прозорро» скасували. Пояснюють, що їхня працівниця просто допустила помилку, а закупівлю скасували.

Марія Корнійчук, керуюча справами міськвиконкому:

— Справді, сталася невелика помилка щодо того тендера. Вчасно помилку помітили, тендер було оголошено 19 березня і вже наступного дня, 20 числа, він був скасований, ця інформація відображена в електронній системі закупівель. Це можна легко перевірити.

Загалом не можна сказати, що немає потреби у ремонті службових автомобілів, цим авто досить багато років, вони справді потребують хоча б часткового технічного обслуговування. Та перш за все, потрібно зібрати інформацію по всіх авто, зробити технічну оцінку і тоді визначити, що нині найбільш нагальне, а без чого ми можемо обійтися. Враховуючи, що в країні йде війна, ми не можемо собі дозволити витрачати зайві кошти. Значно важливіше сьогодні всі наявні ресурси спрямувати на підтримку ЗСУ.

Та якщо кому цікаво, що ж такого планували відремонтувати у чиновницькій "Тойоті" 2007 року випуску, то дещо з тендерної документації все ж на «Прозорро» залишилося. У документі йшлося про заміну мастила та фільтрів, заміну гальмівних передніх колодок, слюсарні роботи, фарбування завіса, заміну свічки запалювання, підшипників та дечого іншого, а ще — заправку хладагентом. Зазначили і перелік необхідних запчастин. А наїздила ця машина станом на 19 березня цього року — 844773 км.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також