Рівне оплаче двох героїв

9940 0

Ми у соцмережах:

Рівне оплаче двох героїв

Завтра Рівне віддасть останню шану Вадиму Степанюку та Сергію Рокашевичу.

Вадим Степанюк народився у Рівному.

- Тато працював будівельником. Він не служив в армії, не мав такого досвіду. Але цьогоріч пролунав дзвінок із військкомату, аби прийшов перевірити документи. Тоді була медична комісія й він поїхав на війну... Це було його усвідомлене рішення. Він говорив, що не зможе бути осторонь, не зможе відсиджуватися, що повинен, як чоловік, це зробити. Тато просив нас, дітей, та дружину, аби ми підтримали його вибір, - розповідає дочка героя Ірина.

Про події на передовій Вадим рідним не розповідав, беріг їх від усіх тих жахів, які довелося побачити. Сім’я навіть не знала, що служив герой у штурмовій роті.

- Тата поранило 26 вересня на Донеччині. Через кілька днів ми самі почали шукати його, з’ясували, що мають перенаправити у лікарню в Київ. Отак по ниточці дізнавалися, що з ним сталося. І вже в столиці змогли бути поряд із ним, - продовжує донька.

Та, на жаль, важкі поранення не дозволили задумам здійснитися. 23 жовтня 2023 року 48-річний солдат Вадим Степанюк помер у столичній лікарні.

Сергій Рокашевич народився у Рівному 22 серпня 1969 року. Здобув фах столяра у першому училищі. За тим була строкова служба в армії. Працював Сергій зварювальником у приватній компанії.

Та все змінилося з перших днів повномасштабного вторгнення. Тоді Сергій чітко вирішив для себе — піде захищати країну. Тож добровольцем пішов до військкомату, аби вступити до лав Збройних сил України.

Сергій вірив у перемогу над ворогом, тому віддавав себе повністю цій боротьбі.

На жаль, 54-річний сержант Сергій Рокашевич загинув 19 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання, внаслідок мінометного обстрілу зі сторони противника у Запорізькій області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також