Рівне передумало судитись із Дем’янчуком за 8 мільйонів?

1186 0

Ми у соцмережах:

Рівне передумало судитись із Дем’янчуком за 8 мільйонів?

Дитячий садочок на вулиці Євгена Коновальця,16 досі не перебуває у власності міста.

Як пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко, ректор приватного університету Анатолій Дем’янчук не передав споруду в користування Рівному:

- Уже домовлено з міністром про виділення грошей на будівництво. Місцеві жителі чекають, щоб ми його добудували, а підпис на документах від МЕГУ досі не стоїть. Тому нам потрібно його якось забрати собі у власність, щоб почати ремонт. Виходить, що місто поставило приватну охорону на чужий об’єкт. Треба було раніше думати, коли здуру продавали цей об’єкт.

Окрім того, чиновники програли у суді 8 мільйонів гривень, які тепер мають з бюджету компенсувати МЕГУ.
На сесії, яка відбулася у цей четвер, депутати мали виділити близько 300 тисяч гривень на подання апеляції.

Але міські депутати лише між собою посварилися. Основним аргументом було те, що не потрібно витрачати 300 тисяч, бо немає гарантії, що юридичній відділ міськвиконкому доб’ється бажаного ефекту. Однак потім пролунали аргументи, у суді можна зменшити суму виплат приватному закладу.

Тепер вирішити, що робити, має депутат-юрист від «Самопомочі» Микола Бляшин. Саме йому доручили знайти вихід, як рухатися далі.

Нагадаємо, що МЕГУ в 2007 році викупив недобудовані приміщення в міста за 1,95 мільйона. Але у 2016 році чиновники через суд розірвала договір купівлі-продажу, бо за десять років університет там ніяких робіт так і не почав. А місто планує добудувати той садочок.

Загалом приватний виш хотів стягнути 11,27 млн грн. В цю суму увійшли збитки від розірвання договору, однак суд зупинився на 8 мільйонах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також