Рівне, Вараш, Дубно та Острог відтепер можуть створювати ОТГ без виборів

4157 0

Ми у соцмережах:

Рівне, Вараш, Дубно та Острог відтепер можуть створювати ОТГ без виборів

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону "Про добровільне об’єднання територіальних громад", за який Верховна Рада проголосувала 3 квітня.

Закон дозволяє добровільне приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення без проведення виборів, які є вимогою під час створення ОТГ шляхом об’єднання.

"Документом закладаються основи вирішення низки питань, пов’язаних із розбудовою інфраструктури великих міст та можливості скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів, які здійснюються за рахунок видаткової частини міського бюджету значної частини населення відповідних сіл та селищ, які працюють у місті і сплачують до його бюджету податки", - повідомили у прес-службі президента.

Від об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і села та селища, що є його "супутниками", зазначають в Адміністрації президента.

Для мешканців сіл стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги. Великі міста отримують нові території для розбудови.

На Рівненщині є чотири міста обласного значення: Рівне, Вараш, Дубно та Острог. Досі лише Вараш більш серйозно підходив до питання створення ОТГ – через конфлікт між міським головою та депутатами.

Нагадаємо, що минулої неділі, 29 квітня, на Рівненщині пройшли вибори у трьох ОТГ, зокрема у Шпанівській, яка об’єднала дві потужні сільради біля Рівного – Шпанівську та Великожитинську.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також