Рівненщина отримала 3000 експрес - тестів для визначення коронавірусу

1227 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина отримала 3000 експрес - тестів для визначення коронавірусу

Представники Української Православної Церкви за підтримки фонду Вадима Новинського «Покрова Божої Матері» вручили сертифікат Рівненському обласному лабораторному центру на отримання 3000 діагностичних систем , що миттєво визначають коронавірус у людини .

Передача сертифіката відбулася з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія у Рівненському обласному лабораторному центрі. З медиками зустрічались єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ , протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання та протоієрей Василь Начев, керівник соціального відділу, повідомляє РІВНЕ. Голос Церкви.

Під час вручення сертифіката Роману Сафронову, керівнику Рівненського обласного лабораторного центру, владика Пимен зазначив: 

- Наскільки це можливо, Українська Православна Церква завжди намагається допомагати усім, хто цього потребує. Наш Предстоятель, митрополит Онуфрій, спілкувався безпосередньо з МОЗ, і ось там повідомили, що в Україні і на Рівненщині зокрема не вистачає сучасної діагностики для визначення СOVID-19. Ми раді сьогодні стати учасниками доброї справи, спасибі благодійникам, що допомогли з придбанням новітніх діагностичних систем.

Самі тестові системи до Рівного доправили ще минулого тижня у спеціальних контейнерах з дотриманням усіх умов транспортування. Представник фонду «Покрова Божої Матері» Євгеній Загорулько у телефонному форматі повідомив , що всього в Україну фонд придбав на прохання УПЦ та її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія 100 тисяч тестових систем виробництва Південної Кореї на 1,5 мільйона доларів США. Тести високоточні і визначають вірус з точністю до 99,9%. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також