Рівненщина закупила "швидкі" для лікарень за найнижчою в Україні ціною

1968 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина закупила

Нещодавно Світовий банк спільно з Київською школою економіки та Міністерством охорони здоров’я оприлюднив проміжні результати незалежного моніторингу проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей”, який здійснювали за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва в Україні.

Проект спрямований на аналіз закупівельного процесу, навчання команд регіональних субпроектів, систему зворотного зв’язку від громадян та залучення громадянського суспільства до моніторингу.

За даними, наданими Світовим банком та Київською школою економіки, наразі у проекті бере участь усього вісім регіонів, зокрема, і Рівненщина. Експерти відзначають, що майже всюди суворо дотримуються процедур закупівлі за правилами Світового банку. Але успіх проектів все ж відрізняється залежно від регіону і компетенції субпроектів.

За висновками незалежного моніторингу оприлюднили результати побіжного порівняння цін закупівель швидких через систему «Прозорро» у рамках восьми різних субпроектів: у Миколаївській (2), Львівській (1), Рівненській (1), Тернопільській (1), Кіровоградській (1) та Закарпатській (2) областях. 

Найкраще, відповідно до даних моніторингу, у закупівлях спрацювала Рівненська область. Саме тут вдалося закупити швидкі за найнижчою, порівняно з іншими регіонами, ціною – $64 658 за автомобіль.

Учасників тендера на Рівненщині було троє: компанії «Автоспецпром» (Київська область), «Юнікомерс» (Київська область)  та «Pulsar Expo» (Чехія). Запропонувавши найкращу ціну на торгах, переміг «Автоспецпром».

До слова, у деяких регіонах ціна за автомобіль сягає майже 92 тисячі доларів США. 

За допомогою Світового банку на Рівненщині було закуплено торік 18 спецавтомобілів швидкої допомоги марки «Citroen Jumper», які розподілили усіма районами області. Зокрема, по одному авто отримала кожна з 16 районних лікарень.

За словами керівника групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергія Рибачка, цими автомобілями лікарні області уже користуються давно. Пан Рибачок задоволений, що вдалося закупити швидкі за такими хорошими цінами.

- Думаю, нам вдалося витратити на швидкі найменшу суму, порівняно з іншими регіонами, завдяки тому, що у наших торгах брали участь три компанії, одна з яких – закордонна. Очевидно, саме цей факт, що третя  компанія була не з України, а з Чехії, і спонукав учасників торгів з України знизити цінові пропозиції. Вони знали, що європейські компанії зазвичай пропонують дуже адекватні ціни, - пояснив Сергій Рибачок.

За повідомленням групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині .

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також