Рівненщину «нашпигували» роботизованими камерами

7224 2

Ми у соцмережах:

Рівненщину «нашпигували» роботизованими камерами

«Ніякого приватного життя», - пожартував на відкритті ситуаційного центру обласної поліції керівник Рівненщини Олексій Муляренко.

Тепер злочинців на вулицях ловитимуть вдвічі швидше. Це дозволяють робити нові роботизовані камери, які розпізнають не тільки номерні знаки автомобілів, але й обличчя пішоходів.

Зараз в області таких встановлено 58, але їх кількість постійно зростатиме. Зокрема, у Рівному вже облаштовано 16 таких камер, до кінця літа їх стане 86, а до кінця року – 106 штук. Доєднатися до системи може будь-який населений пункт, якщо місцева влада там виділить гроші на встановлення обладнання.

Додамо, що голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко видав розпорядження для усіх керівників районів доєднатися до програми. Одними із перших це зробили у Здолбунівському районі.

Усе відео із камер направляється у ситуаційний центр поліції, який розташований в Рівному на вулиці Хвильового. Його облаштування обійшлося в 2,7 мільйона гривень. Саме звідти відбувається координація слідчо-оперативних груп, диспетчерської служби, контроль за підозрюваними, які носять електронні браслети.

Аналітики центру стежать не тільки за злочинцями, але й можуть розшукати загублених дітей та повідомити комунальників, якщо десь на вулиці прорвало мережі. Штатна чисельність центру складає 56 осіб.

Для зручності роботи там поліцейським облаштували кімнати відпочинку та прийому їжі, окремо для чоловіків та жінок.

Наскільки швидко тепер відбувається затримання, силовики в онлайн-режимі продемонстрували чиновникам. Система за кілька хвилин віднайшла умовно крадений автомобіль, а затримали «злочинця» працівники спецпідрозділу патрульної поліції «ТОР» на парковці при виїзді з Рівного.

При цьому оперативники використовували як роботизовані камери, так і квадрокоптер, щоб побачити, чи є у злочинця якісь спільники.

- Мета центру – це допомога кожному громадянину. Час реагування поліцейського на скоєння злочину або правопорушення тепер є мінімізований. На складні злочини диспетчер реагує протягом хвилини. Безпосередньо на місце злочину в місті наряд поліції прибуває щонайбільше за 7 хвилин, а у сільській місцевості 15-20 хвилин, - розповів перший заступник голови Нацполіції України Ігор Клименко.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також