Рівненська обласна філармонія закрила 84-й сезон

531 0

Ми у соцмережах:

Рівненська обласна філармонія закрила 84-й сезон

Шанувальникам класичної музики артисти підготували концерт, на який запросили особливого гостя – провідного віолончеліста й композитора Золтана Алмаші. Твори, які вразили глядачів своїм звучанням на віолончелі, - це «Червона калина» та духовний гімн українців «Боже Великий Єдиний».

Також у програмі звучали твори композиторів XVII-XVIII ст.ст. Антоніо Вівальді та Дмитра Бортнянського у виконанні Академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії (диригент - Юрій Скрипник).
Нагадаємо, що 84-й сезон для колективу Рівненської обласної філармонії був насиченим на події: концерти, вистави, імпрези, виставки та екскурсії. Тут пропонували глядачеві нові та цікаві формати подачі та сприйняття класичного і народного мистецтва, створюючи музичні колаборації.
На сцені виступали вокалісти і поети, актори і краєзнавці, повідомляє Рівненська обласна рада..
Неабиякої популярності набула нова локація закладу – Мистецький цоколь, який з укриття перетворився ще й на виставкову залу та концертний майданчик, додавши особливої атмосфери та камерності подіям, які там проходили.
Для маленьких глядачів упродовж сезону колектив філармонії також підготував чимало цікавих та захопливих заходів. Окрім вистав для найменших, тут проводили квести та екскурсії, інтерактивні-дійства, зокрема, «Карнавал тварин Каміля Сен-Санса», щоб зацікавити малечу класичною музикою та її видатними діячами.
Кілька проєктів Рівненська обласна філармонія реалізувала спільно з колегами з інших міст України: Національною музичною академією України імені П.І.Чайковського, Одеською національною музичною академією імені А.В. Нежданової.
Фото - Олександра Харвата
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також