Рівненська обласна рада вимагатиме у Гриневич зберегти Інтелект України

5301 0

Ми у соцмережах:

Рівненська обласна рада вимагатиме у Гриневич зберегти Інтелект України

На завтрашній сесії рівненські обласні депутати голосуватимуть за звернення до Міністерства освіти та науки України, яке очолює Лілія Гриневич, з проханням не закривати навчальну програму «Інтелект України», з якою вже кілька років працює частина рівненських шкіл і якою вдоволені батьки та учні.

Звернення активно підтримує керівництво НВК №12 у Рівному, який першим у місті запровадив «Інтелект». На сьогодні ж програму використовує більше 10 шкіл міста.

«Інтелект України» - одна з розроблених в Україні шкільних програм, яка передбачає розвивальні технології навчання. Форма і методи навчання у класах, які працюють за цієї програмою, суттєво відрізняються від традиційних.

Цього року усі ЗОШ України мають перейти на навчання за концепцією «Нової української школи». На останній освітній колегії програму «Інтелект» навіть не розглядали, що викликало занепокоєння і вчителів, і батьків.

Як зазначає директорка НВК №12 Вікторія Лагодюк, «Інтелект України» не має концептуальних розбіжностей із програмою «Нової української школи».

Натомість, має інструменти, які дозволяють вчителям творити на уроках, застосовувати індивідуальний підхід до кожного учня і проводити моніторинг набутих життєвих компетенцій у дітей.

Окрім того, за словами пані Лагодюк, над згаданою програмою працювали науковці, психологи, вона проходила п’ять років апробації, доки її запустили у 2014 році.

- Хотілося б, щоб держава підтримала цю програму і вклала у неї кошти, аби зменшити фінансове навантаження на батьків, - зазначає директорка.

Підтримує збереження «Інтелекту» депутат облради Богдан Файфура. Саме він розробив звернення, за яке мають голосувати депутати завтра.

Депутат зазначає, що його діти навчаються за програмою «Інтелект» у 12-й школі і що він хоче, аби вони закінчили школу саме за нею.

Пан Файфура додає, що наразі веде перемовини із колегами у сесійній залі, щоб звернення до Міносвіти підтримали.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також