Рівненська облрада пише лист Вселенському Патріарху Варфоломію

2542 0

Ми у соцмережах:

Вселенський Патріарх Варфоломій. Фото -

Депутати просять надати православній церкві в Україні автокефалію. Проект листа оприлюднено для громадськості на сайті облради, проте відправлять його лише після того, як за нього проголосує не менше 33 обранців на сесії 18 травня.

Підготував проект звернення до «Його Всесвятості, Вселенського Патріарха Варфоломія, Архієпископа Константинополя-Нового Рима» голова фракції «Свобода» в облраді Олександр Савчук, який свого часу був заступником голови Рівненської ОДА з гуманітарних питань.

У 2014 році на Рівненщині підписали меморандум про створення єдиної православної церкви в Україні

У листі йдеться:

«Ми, депутати Рівненської обласної ради, представляємо інтереси Рівненської обласної громади (більше 1,3 млн жителів) і звертаємося до Вашої Всесвятості, Вселенського Патріарха, з проханням відновити історичну справедливість та втілити у життя понад 300-літню молитву Українського Народу. З великою надією просимо Вас надати Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні.

Ми знаємо, що відповідно до святих канонів, багатовікового церковного порядку та святої традиції Вселенський Патріархат зацікавлений у збереженні Всеправославної єдності  та піклується про православні церкви у всьому світі, особливо про Церкву Української Православної нації. Тому запевняємо Вас, що надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні тільки посилить об’єднавчий процес вірних Матері Константинопольської Православної Церкви в Україні.

Підтвердженням цього є Меморандум про єдину Україну та єдину Українську помісну Православну Церкву, де зазначено, що всі православні церкви Рівненської області виступають за створення єдиної Української Помісної Православної Церкви.

Під цим документом поставили свої підписи та завірили печатками митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Львівський Макарій. Меморандум складено та підписано 13 листопада 2014 року у м. Рівне».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також