Рівненська облрада створює власне бурштинове підприємство

3458 1

Ми у соцмережах:

На одному з останніх засідань Рівненської облради. Михайло Кириллов - справа

Сьогодні, 12 березня, комунальна комісія Рівненської обласної ради вирішила, що в області має бути обласне комунальне підприємство, яке б займалося видобутком бурштину. Як на Волині.

Ініціатива належить екс-голові облради Михайлові Кириллову. Колегам зазначив, що потрібно перейняти досвід волинян: створити комунальне підприємство облради, виділити для нього бурштинову земельну ділянку, отримати спецдозвіл на видобуток каміння і знайти інвестора, який все це профінансує.

Дохід від роботи підприємства отримуватиме обласний бюджет. За словами депутата, основні надходження будуть від продажу бурштину за кордон.

Попри те, що керуючий справами виконавчого апарату облради Богдан Сологуб зауважив, що на Волині комунальне підприємство не отримало спецдозволу на видобуток бурштину, натомість одержало перевірку СБУ, депутати комунальної комісії ідею пана Кириллова підтримали.

До наступної сесії апарат облради має підготувати проект про створення такого комунального підприємства.

Статутний капітал, зазначили депутати, може обмежитися і тисячею гривень.

Михайло Кириллов запевняє, що інвестора, який мав би у теорії вкласти кошти у комунальне підприємство з видобутку бурштину, наразі немає.

Зазначимо, що у Рівному діють два державних підприємства з видобутку бурштину – «Бурштин України» та «Укрбурштин». Обидва не можуть похвалитися хорошими прибутками.    

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також