Рівненські підприємці поскаржилися на корупційні схеми місцевої влади

2487 0

Ми у соцмережах:

Рівненські підприємці поскаржилися на корупційні схеми місцевої влади

Днями у Рівному відбувся семінар, на який з’їхалися підприємці, посадовці та громадські активісти краю, щоб поговорити про ділову етику та доброчесність.

Говорили, зокрема, про механізми запобігання корупції та про те, яку практичну користь для бізнесу принесе впровадження принципів доброчесності та комплаєнсу.

Але на практиці самого лише бажання бізнесу працювати прозоро недостатньо. Принципи доброчесності треба активно використовувати представникам владних та контролюючих органів.

Інвестиційний клімат покращиться, якщо між владою та бізнесом буде відбуватися діалог. А як зазначають рівненські підприємці, зараз цього не відбувається.

На початку заходу лунало чимало критики саме на адресу місцевої влади, яка змушує малий та середній бізнес погоджуватися на корупційні схеми.

Така ситуація не є поодинокою. Свідченням цьому є 130 позиція України серед 180 країн в Індексі сприйняття корупції, який склала організація Transparency International за минулий рік.

Бізнесові компанії, які хочуть працювати на умовах прозорості, сьогодні об’єднує Українська мережа доброчесності та комплаєнсу (UNIC), яка надає консультаційну допомогу у впровадженні механізмів доброчесності в протоколи діяльності компаній. Сьогодні до мережі приєдналися 58 компаній.

Поняття ділової доброчесності означає прозоре ведення бізнесу, відкритість діяльності та подолання корупційної складової. Доброчесність має стати обов’язковою умовою ведення бізнесу в країні. Насамперед, це вплине на рівень довіри кінцевого споживача продукту до його виробника.

 «Доброчесніть у веденні бізнесу дуже важлива для виходу на зовнішні ринки, залучення інвесторів, формування мікроклімату на підприємствах. Це дуже велика відповідальність», - зазначила голова секретаріату  Всеукраїнської мережі доброчесності і комплаєнсу Ганна Герасимчук.

Основна мета проведеного у Рівному семінару – стимулювати бізнес до запровадження високих внутрішніх стандартів етики та активного відстоювання їх в комунікації із владою.

Рівне стало сьомим містом в Україні, де відбувся подібний семінар. Завершиться проект у Чернігові.

Організувують захід Програма розвитку ОНН (ПРООН) та Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу за підтримки Ради бізнес-омбудсмена та Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє журналістка Вікторія Назарук.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також