«Рівнеоблводоканал» звертається до абонентів: якщо маєте борги — реструктуризуйте їх

409 0

Ми у соцмережах:

«Рівнеоблводоканал» звертається до абонентів: якщо маєте борги — реструктуризуйте їх

До абонентів, які не платять за послуги, законодавством передбачено застосування заходів примусового стягнення заборгованості. Водночас для погашення накопиченої заборгованості законодавством передбачено й їхню реструктуризацію. «Рівнеоблводоканал» рекомендує абонентам скористатися законним правом на укладення договору реструктуризації заборгованості, звернувшись до служби обліку і реалізації води.

Для укладення договору необхідно мати такі документи: заяву на ім’я директора підприємства від імені власника (наймача, користувача); копію паспорта (1,2 сторінка і місце реєстрації); копію ідентифікаційного номера; адресну картку.

Переваги укладення договору реструктуризації заборгованості з водопостачання та водовідведення: рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості; умови договору (строк, розмір щомісячної плати) встановлюються в індивідуальному порядку, залежно від фінансового стану споживача; надається можливість погасити борг в максимально короткий строк; уникнення оплати судового збору в разі звернення підприємства до суду і витрат виконавчого провадження.

Якщо накопичено борги, а абонент навіть не уклав договору, щоб їх погасити, підприємство змушене буде звернутися до суду про видачу судового наказу за вимогою про стягнення заборгованості за оплату комунальних послуг.

«Рівнеоблводоканал» також повідомляє, що після закінчення терміну дії воєнного стану абоненти-боржники, які не укладуть з підприємством договори реструктуризації заборгованості, будуть обмежені від послуг водопостачання та водовідведення — законодавством це передбачено. Відновлення комунальної послуги в повному обсязі буде здійснюватися за умови повного погашення заборгованості.

Оплатити послуги водопостачання та водовідведення можна: на сайті в розділі «Оплатити послуги онлайн»; через особистий кабінет на сайті підприємства; через термінал — особисто звернувшись до оператора служби обліку та реалізації води на вул. І. Вишенського, 6; Viber чат-бот «Рівнеоблводоканал».

Також оплату послуг водопостачання та водовідведення можна здійснити в будь-якому відділенні банку чи «Укрпошти» або скориставшись зручними формами оплати.

Питання щодо оплати послуг водопостачання та водовідведення можна з’ясувати в оператора кол-центру служби обліку та реалізації води за тел.: 0800-219-218.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також