Рівнян закликали не боятися болгарської БЦЖ

1111 0

Ми у соцмережах:

Рівнян закликали не боятися болгарської БЦЖ

Як відомо, в Україні на днях заборонили використовувати болгарську вакцину БЦЖ — після раптової смерті малюка на Сумщині, якому зробили щеплення цим препаратом. Проте наразі начальник епідвідділу Рівненського лабораторного центру Віктор Мороз стверджує, що ця вакцина — безпечна:

— 5 березня Міністерство охорони здоров’я скасувало заборону на використання цих вакцин. Очевидно, комісія, яка займалася розслідуванням смерті малюка, довела, що це сталося не через вакцину. Тож медичні заклади Рівненської області, як і всі інші по Україні, продовжать її отримувати і застосовувати. До слова, в Рівненській області БЦЖ цієї серії, яку ми отримали ще у вересні минулого року, встигли щепити 9 тисяч малят. І не було зафіксовано жодного летального випадку.

Болгарських вакцин БЦЖ в області достатньо, стверджує начальник епідвідділу. А днями в область завезли ще дві найочікуваніші та найбільш затребувані вакцини — 7000 доз КПК (кір, паротит, краснуха) та 8520 доз вакцини проти поліємієліту (ІПВ). Вже підготовлено розподіл вакцин в райони. Протягом декількох днів препарати звезуть на всі щеплювальні пункти області. Вакцини проти дифтерії, епідемію якої прогнозують цієї весни, також є в наявності.

Дарина Гузенкова. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також