Рівнянам стало легше дихати: «Волинь-Цемент» зупинили

4558 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам стало легше дихати: «Волинь-Цемент» зупинили

Наприкінці липня областю поширилися чутки про нібито закриття заводу ВАТ «Волинь-Цемент» у Здолбунові та масове звільнення його працівників. Як виявилося, цементне підприємство справді зупинили, але лише для того, щоб провести масштабну і дорогу реконструкцію.

— Вже наступного року замість газу на виробництві зможуть використовувати вугілля, — пояснює голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. — Підприємство було збудоване дуже давно і орієнтоване на використання природного газу. Сьогоднішня його ціна призводить до того, що собівартість продукції суттєво зросла. Півтора року тому зайшла мова про те, що треба переходити на вугілля. Зараз значна частина робіт уже виконана. І йдуть вони такими темпами, що око тішиться. Нині реконструюється найбільша піч та встановлюється обладнання для вугілля. Потрібно буде на день близько двох ешелонів цього теплоносія, який треба прийняти, відвантажити, розмолоти, потім частки, що лишилися з вугілля, використати у виробництві цементу. Собівартість продукції у результаті зменшиться. Не знаю, що там буде з економікою області, але підприємство буде працювати так, що «аж за вухами лящатиме». Вже зараз «Волинь-Цемент» є найбільшим платником податку до обласного бюджету.

Денис БУЛГАК.

Довідка «РВ» Загальна сума інвестицій у реконструкцію ВАТ «Волинь-Цемент»сягає 310 мільйонів євро. Власником підприємства є німецька компанія «Dyckerhoff Zement International Gmbx».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також