Рівняни їдуть відпочивати туди, де немає росіян

2267 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Половина літа минула, тож, навіть попри війну, рівняни планують свої відпустки. Частина звертається за допомогою до турагенцій. Війна вплинула не лише на кількість клієнтів туристичних агенцій, які мають можливість відпочити за кордоном, але й на їхні вподобання.

 Мирослава Дуляницька, туроператор:

- Зазвичай зараз відпочивати за кордон їдуть мами з дітьми. Хоч в країні й війна, проте люди їдуть, щоб трохи морально відпочити. Зрідка клієнтами бувають чоловіки, які мають офіційний дозвіл на виїзд. Якщо раніше дуже популярними були напрямки Туреччина, Єгипет та Греція, то зараз усе змінилося. По-перше, дуже впливає ціна. Адже після повномасштабного вторгнення Росії зріс курс долара, що й вплинуло на ціну поїздки. Також врахуйте переліт з Польщі. Зараз ніхто не хоче летіти з Кишинева, бо переживають за власну безпеку. Раніше у Туреччині можна було замовити відпочинок у готелі на двох в межах 20-25 тисяч гривень. Йдеться про готель з трьома зірками. Зараз же ціна піднялася вдвічі. Наразі відпочинок із сім’єю в Туреччині у гарному п’ятизірковому готелі обійдеться в межах 100 тисяч гривень. Якщо люди бронюють такий відпочинок, то просять, щоб туроператор підібрав готель, де немає росіян. Зараз турецькі готелі навіть, буває, пишуть у себе в описі, що тут росіяни не відпочивають. Хоч мені мої клієнти говорили, то росіяни за кордоном зараз поводяться дуже тихо. Про якісь серйозні конфлікти з українськими туристами я не чула.

Оскільки ціна на турецький напрям зараз кусається, то в більшості українські туристи розглядають можливість відпочинку в Болгарії. Там тижневий відпочинок на двох коштує 30-35 тисяч гривень. Цього року є популярним дитячий відпочинок у таборах біля моря в Болгарії. Багато військових уже відправили своїх дітей туди відпочити. Такий відпочинок на 9-12 днів для дитини віком 6-8 років обійдеться у 13-15 тисяч гривень. Якщо відпочинок триватиме пів місяця, то це коштуватиме 23-27 тисяч гривень. Рідше наші туристи їдуть відпочивати у Чорногорію та Грецію, бо ціни там починаються з 40 тисяч гривень. Більше того, не всі можуть витримати довгу дорогу до цих країн. Дехто питає, чому українські туристи під час війни не обирають внутрішній туризм. Зауважу, що тиждень відпочинку в хорошому готелі в Буковелі обійдеться так само як і поїхати кудись на море за кордон. Якщо йдеться по відпочинок в межах України, то зазвичай замовляють поїздки на Закарпаття на термальні води. З Рівного поїхати туди коштуватиме від 2 до 3 700 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також