Рівняни поселилися в наметах під стінами міськради, бо не можуть отримати житло

2605 0

Ми у соцмережах:

На фото: голова ініціативної групи Лілія Ковальчук

Під стінами Рівненської міської ради зібралися пікетувальники, які вже впродовж 5 років очікують на житло.

Вони стверджують, що заплатили більшу половину або й повну суму за житло, якого у результаті не отримали. Наразі близько 150-200 сімей залишилися без квартир.

Відомо, що замовником будівництва виступило одне з управлінь Рівненської міської ради.

Першим підрядником була ЖК «Рівненська брама» але через те, що будівництво належним чином не відбувалося, то міська влада заключила договір з іншою, хмельницькою компанією.

Голова ініціативної групи Лілія Ковальчук розповідає:

⁃ Є відео, як прийшов новий забудовник і пообіцяв, що все побудує за невеликі доплати. Жителям першої та другої секції запропонували доплатити гроші після отримання квартир, а решті - сплатити, наприклад, за 7 місяців 15 тисяч доларів за дві плити.  

До протестувальників вийшов міський голова Рівного Олександр Третяк, який зазначив: 

⁃ На даний момент більшість секцій або завершені, або найближчим часом будуть здані в експлуатацію. Близько 300 мешканців уже живуть в цих будинках. Наразі підрядник готовий компенсувати усі вкладення, які були зроблені, для даних мешканців міста. Якщо ми приймемо рішення зупинити будівництво і розірвати договір з УКБ, то це зумовить черговий колапс. Адже ті, хто там вже мешкає або має отримати квартиру найближчим часом, прийдуть до нас так само з різними вимогами. 

Міський голова Рівного додав, що рекомендує людям забрати компенсацію і купити житло в іншому місці. 

Пікетувальники обіцяють, що мітинг триватиме доти, поки ситуацію із забудовником не вирішать. У наметах щоночі перебуватиме по кілька осіб.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також