Рівняни знають свої права, але не орієнтуються, якими законами вони передбачені

1292 0

Ми у соцмережах:

Рівняни знають свої права, але не орієнтуються, якими законами вони передбачені

До Дня Конституції містян запитували, чи знають вони, що обіцяє їм основний закон держави.

Активісти всеукраїнської ініціативи «Активна громада» провели інформаційну акцію під назвою «Я маю право на…» про основні права, які визначає та регулює Конституція.

За словами комунікаційної координаторки ВІ «Активна громада» Наталії Головач, значна частина рівнян, які долучилися до акції, знають про свої права, але чітко не розуміють, які з них закріплені саме в основному законі.

Багато опитаних насамперед говорили про право на освіту, свободу віросповідання, майнові права, наводили приклади недотримання чи порушення прав з боку органів державного управління.

 «Останнім часом багато рівнян цікавляться майновими питаннями, звертаються зі скаргами про порушення майнових прав, посягання на чужу власність. Ми чуємо про наболіле», - розповіла Наталя Головач.

Представники ВІ «Активна громада» систематично проводять консультації з приводу виборчого законодавства, взаємодії громади та влади, публічної звітності депутатів. Відбуваються такі інфогодини на  базі Рівненського центру надання адміністративних послуг. 

На думку організаторів, подібних інформаційних заходів варто проводити більше. Адже часто громадяни не мають достатнього розуміння норм законів, не знають, яким чином можна контролювати їх виконання, мало використовують інструменти громадського контролю за діяльністю влади, повідомила РВ Вікторія Назарук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також