Розумна дієта

1609 0

Ми у соцмережах:

Розумна дієта

Підвищити працездатність і зробити вас розумнішим допоможуть не тільки тренінги та семінари, а й звичайні продукти. Якщо відчуваєте, що зосередитися стає важче, мозок відмовляється «включатися» або взагалі з’явилося відчуття «отупіння», то саме час звернути увагу на своє харчування — можливо, в ньому не вистачає деяких продуктів.

Поліпшити роботу мозку допоможуть:

  • — продукти, що містять мононенасичені кислоти (ними багата оливкова олія) і омега-3 жирні кислоти (містяться у великій кількості в рибі й горіхах), а також свіжі овочі та фрукти. Ці продукти також є профілактикою розвитку деменції — старечого недоумства;
  • — знежирені молочні продукти, крупи, бобові, цільнозернові, пісне м’ясо. Дієтологи наголошують, що один з важливих факторів, що впливають на збереження здоров’я мозку — це виключення з раціону насичених жирів, які містяться в жирному м’ясі, маслі, маргарині, майонезі, жирних молочних продуктах і т. д.;
  • — зелені листові овочі та ягоди. Особливо рекомендують дієтологи чорницю, яка не тільки допомагає зберегти зір, але і покращує когнітивні здібності, тобто мислення, просторову орієнтацію, розуміння, здатність до навчання, обчислення, мову, здатність міркувати і т. д.

Вживати ці продукти краще у вареному, тушкованому, сирому — щодо фруктів, ягід і овочів вигляді, також корисніше м’ясо запікати, ніж смажити. Суто смажену їжу дієтологи радять їсти не частіше разу на тиждень, інакше мозок починає працювати гірше, ніж дозволяють йому генетичні якості людини.