Рушники і здоров’я. Як часто потрібно змінювати рушники у ванній

946 0

Ми у соцмережах:

Рушники і здоров’я. Як часто потрібно змінювати рушники у ванній

Якщо рушник має неохайний вигляд, втратив свіжість, вже не такий пишний та м’який — настав час відправляти його в пральну машину. Однак навіть якщо вам здається, що рушником можна ще користуватися, пригадайте, скільки він висів у ванній кімнаті. Адже бактерії, які накопичуються на поверхні та всередині волокон, невидимі очам. Особливо, якщо в приміщенні волого і вони не висихають повністю.

Існують стандартні норми зміни рушників, які можна пристосувати до своїх потреб. Рушник для обличчя змінюють кожного другого дня, а якщо у вас проблемна шкіра, краще прати рушник відразу після використання. Рушник для інтимної гігієни змінюється щоразу після використання. Рушники для ніг можна міняти кожні 2–3 дні — водночас всі члени сім’ї можуть користуватися ними одночасно. Рушник для волосся міняють хоча б раз на тиждень — волосся потрібно лише промокувати від вологи, інакше з’являться посічені кінчики. Рушники для тіла міняють також раз на 2–3 дні — зверніть увагу, що вони більш щільні, тому потребують ретельного висушування.

Рушники для кухні та посуду потрібно змінювати щодня або хоча б раз на 2 дні. Важливо, щоб усе, що стикається з їжею чи посудом для приготування, було максимально чистим.

До речі, фахівці радять змінювати рушники на нові раз на три роки. Адже від частого прання тканина пошкоджується, починає гірше сохнути, тому всередині швидше розмножуються мікроорганізми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також