Руслан Степанюк: "Підставився, для того щоб Бурда заробив другу жовту картку"

1551 0

Ми у соцмережах:

Руслан Степанюк:

Нападник червоно-чорних дав розлоге інтерв'ю журналісту сайту footboom.com Сергію Левченку

Форвард "Вереса" Руслан Степанюк взяв активну участь в трьох голах у ворота "Динамо". За версією уболівальників рівненського клубу, 26-річний форвард став найкращим гравцем матчу. У бесіді з кореспондентом FootBoom, футболіст рівненського клубу розповів про історичну перемогу над українським грандом.

- Руслан, до гри з "Динамо" могли припустити, що ваша команда заб'є одному з грандів українського футболу три м'ячі?

- Скажу відверто, що ні. Хоча після "Ворскли" у мене була впевненість, що ми відберемо очки у "Динамо". Однак про таку перемогу міг тільки мріяти.

- Якою була установка на матч з "Динамо"?

- Ми досконально розібрали гру киян. Тренерський штаб вказав нам на слабкі сторони "біло-синіх". Як не крути, але у будь-якої команди, в тому числі і у "Динамо", вони є. У підсумку ми скористалися помилками нашого суперника в обороні. Що стосується мотиваційної частини, то Юрій Свірков сказав нам перед грою, що ми повинні вийти і перемогти "Динамо". Тим більше, всі хлопці, після поразки від "Ворскли", прекрасно розуміли, що "Вересу" необхідна тільки перемога для того, щоб потрапити в першу "шістку". Це була наша мрія, і ми розуміли, що якщо з "Динамо" не доб'ємося результату, то вона не збудеться. Налаштовувалися на матч з киянами, як на останній. Билися один за одного, тому у нас все вийшло.

- Якими сильними якостями володіє Юрій Свірков?

- Він професіонал своєї справи. Можу сказати, що він емоційна людина. Юрій Геннадійович знає, як знайти підхід до кожного гравця. Він хороший психолог.

- У матчі з "Динамо" ваша команда досить швидко забила два м'ячі. Коли Циганков відквитав один гол, не було думок, мовляв, аби кияни не зрівняли, тому що буде біда?

- Скажу чесно, такі думки проскакували, але, слава богу, що все закінчилося благополучно для нашої команди.  

- Поєдинок видався дуже щедрим на червоні картки. Як вважаєте, всі вони були обгрунтовані?

- Не хочеться коментувати рішення судді. Втім, можу сказати, що головний арбітр зустрічі судив дуже грамотно і вмотивовано діставав червоні картки. Не погоджуся тільки з видаленням Сімініна. Вважаю, що другу жовту картку йому показали незаслужено.

- Бурда другу жовту картку заробив саме на вас...

- У той момент я навмисно йшов на контакт. Розумів, що у Бурди була жовта картка, і бачив, як він в підкаті стрибнув на м'яч. Він йшов на другий гірчичник ... Мені залишалося тільки підставитися для того, щоб він заробив на мені видалення. У судді не було іншого вибору, як винести йому друге попередження і видалити з поля. Що стосується болю ... Нічого страшного. Головне, що суперник був видалений з поля, і нам стало легше грати.

- Коли зрозуміли, що перемога від "Вереса" вже не вислизне - коли "Динамо" залишилося удев'ятьох або ж, коли рахунок став 3: 1?

- Коли "Динамо" залишилося удев'ятьох, я більше вірив у перемогу, ніж коли ми забили третій гол. Друга червона картка окрилила нашу команду, адже у нас вже було на два гравці більше. Тоді у мене з'явилася 100% впевненість, що ми обіграємо киян.

 - За версією уболівальників клубного сайту, ви стали найкращим гравцем матчу з "Динамо". У всіх трьох м'ячах в ворота "біло-синіх" ви взяли активну участь. Чи можна сказати, що матч з "Динамо" на сьогоднішній день для вас - найкращий у кар'єрі?

- Так, тільки так. Погоджуся, що матч з "Динамо" - найважливіший матч у моїй кар'єрі. Однак не скажу, що я був в цій грі кращим. Хочу відзначити Станіслава Куліша, який зробив величезний внесок у перемогу, а також всіх хлопців, які заслуговують не меншої похвали. Кожен футболіст зіграв на своїй позиції чудово і віддав для перемоги всі сили.

- Після гри з "Динамо" м'яч не забрали на пам'ять?

- Ні, я його просто вибив на трибуни. Забирати додому не захотів. Уболівальникам потрібніше.

- Перемогу над "Динамо" запам'ятаєте на все життя?

- Не знаю, як у мене складеться кар'єра в подальшому, але поки що ця перемога для мене найважливіша і найприємніша. Після матчу до нас в роздягальню заходили керівники клубу, які привітали нас з перемогою. Було дуже багато позитивних емоцій.

- Після гри не їздили в ресторан відзначати перемогу?

- Ні, тому що всі хлопці були дуже втомленими, щось відзначати не було ніякого сенсу. Найближчої неділі у нас буде матч зі "Сталлю", який буде важливіше, ніж поєдинок з "Динамо". Всі на нього налаштовуються і готуються.

 - Коли перший м'яч в ворота "Динамо" забив Куліш, то здалося, що ви раділи більше нього. Коли ж забили самі, то емоції були не настільки яскравими. Чому так сталося?

- "Верес" - це моя команда, яку я люблю. Мені все одно, хто заб'є, головне, щоб ми перемагали.

- Після забитого гола, ви дістали м'яч з сітки і сховали його під футболкою. В даному випадку був якийсь особливий привід так зробити?

- Моя сім'я чекає на поповнення, тому свій гол я присвятив дружині і нашій майбутній дитині.

- Після перемоги над "Динамо" скільки вихідних отримала команда?

- Один вихідний і вже у вівторок приступили до підготовки до гри з "Сталлю". У нас було два тренування. Потім, розібрали гру з "Динамо". До слова, ми вже забули нашу перемогу і налаштовуємося на поєдинок з кам'янчанами. Було багато помилок, які ми допустили в грі з "Динамо". На розборі поєдинку нам вказали на них. У матчі зі "Сталлю" постараємося їх виправити.

- Чув, що на матчі з грандами керівництво стимулює гравців "Вереса" підвищеними преміальними. Виходить, що не тільки "Динамо" обіграли, але ще й заробили?

- Не зовсім так, але конкретно на цю гру нам пообіцяли підвищені преміальні. Керівництво зі свого боку зробило усе можливе, щоб ми досягли позитивного результату. Нам виплатили обіцяну суму. Так що все добре.

- "Динамо" ви забивали, наступна планка -" Шахтар"?

- Наступна мета забити "Сталі", а далі буде видно.

- У вас, Тайсона і Громова - по сім гольових передач. Приємно перебувати в компанії кращих асистентів Прем'єр-ліги?

- Приємно, але хотілося б частіше забивати. В принципі, мені більше подобається віддавати гольові передачі партнерам, ніж забивати самому, але якщо у мене вийде частіше відправляти м'ячі в ворота суперників, то буду цьому тільки радий.

- "Верес" виконав завдання і потрапив в "шістку". Боротьба буде спекотною?

- Тільки так. По-іншому бути не може. У нас зараз такий чемпіонат, що в першу "шістку" потрапляють найсильніші клуби нашої країни. Буде набагато цікавіше грати з ними, ніж у другій "шістці". Ми задоволені, що виконали поставлене завдання.

- Кого б ви хотіли бачити в першій "шістці": "Олімпік" або "Маріуполь"?

- Важко сказати. Нехай все вирішиться на футбольному полі і переможе найсильніший. Мені все одно. Головне, що "Верес" потрапив в першу "шістку". Хто здобуде перемогу в цій зустрічі, того і чекаємо. Більше шансів у "Маріуполя", якого влаштовує нічийний результат, але  "Олімпік" - гідна команда. 

- "Верес" пробився в першу "шістку". Керівництво озвучувало завдання потрапити в єврокубки?

- Поки що нам цього не говорили. Але, якщо було завдання пробитися в першу "шістку", то, виходячи з результату, повинне з'явитися завдання потрапити в єврокубки. Я так розумію.

Джерело: www.footboom.com


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також