Секретний план Хомка на 20 гектарів

1456 0

Ми у соцмережах:

Секретний план Хомка на 20 гектарів

Уже майже чотири місяці блукає від одного депутатського засідання до іншого проект рішення про оренду 20 гектарів землі на вулиці Костромській у Рівному, неподалік Пагорба Слави.

Міський голова Рівного Володимир Хомко запевняє: тут буде аквапарк. Однак про інвестора, який захотів би його збудувати, розповідати не хоче. А начальники трьох профільних управлінь лише розводять руками — кажуть, що усе вирішували ще до них. Отак і з'явилось поле, на якому можна звести цілий мікрорайон. На останньому засіданні бюджетної комісії міськради депутати запропонували, щоб управління архітектури власним коштом розробило детальний план забудови цієї території. І хай чиновники покажуть, де та які об'єкти там будуть зведені. Адже 20 гектарів віддадуть в приватні руки із приписом «для будівництва та обслуговування спортивно-розважальних комплексів та інших цілей». Але що включає у себе поняття «для інших цілей» — ніхто чітко пояснити не може.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії: — Нам треба точно бачити, що на тій ділянці буде. Ми розуміємо, що Рівне активно розвивається, усім потрібні нові квадратні метри. Але про соціальну інфраструктуру теж маємо думати.

Наталя Поліщук, начальник управління комунальною власністю міста: — Наше управління лише формує готовий лот на чотири земельні ділянки по 3, 3, 6 та 8 гектарів. Але це ми зробимо лише після дозволу сесії Рівненської міської ради. Адже це винятково компетенція депутатів.

Сергій Таргоній, начальник управління земельних відносин: -Рішення про включення цих ділянок на аукціон було прийнято ще 10 років тому. Тоді я ще в управлінні не працював. Саме в цей період приймали рішення по багатьох таких земельних ділянках. В тому числі Червоних Горах та Тинному. Чия це була ініціатива — зараз не може сказати ніхто.

Володимир Хомко, міський голова: — Депутати просто не розібрались. Цільове призначення земельної ділянки може змінити лише сесія. Можу запевнити, що це питання буде проголосовано, а земля віддана в оренду. Якби я був на бюджетній комісії, то особисто переконав би депутатів. Якщо говорити про цю землю, то проблема зовсім в іншому. Рік тому був інвестор, готовий будувати аквапарк. Він рік чекав. І я не знаю,чи його пропозиція досі в силі. Раніше аквапарк ми хотіли будувати біля ПДМ. Не вийшло. Тому перенесли реалізацію цього проекту на вулицю Костромську.

 
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також