Селяни кидалися під службові автомобілі, щоб зупинити поліцейських (ОНОВЛЕНО)

4227 0

Ми у соцмережах:

Селяни кидалися під службові автомобілі, щоб зупинити поліцейських (ОНОВЛЕНО)

Близько 150 жителів села намагалися зупинити житомирських правоохоронців та пошкодили службовий автомобіль.

Жителі села Борове Рокитнівського району під час спецоперації, яку 2 травня проводили житомирські правоохоронці, кидалися під службові автомобілі, які вивозили деревину й обладнання, та погрожували підпалом транспортних засобів. У такий спосіб люди намагалися відстояти можливість незаконно вирубувати ліс у Житомирській області та займатися його підпільною переробкою.

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції в ГУНП Житомирської області щодо розслідування незаконних вирубок лісу на території Городницького лісгоспу Новоград-Волинського району.

- На жаль, на Житомирщині мають місце такі ж подібні випадки, коли працюють незаконні пилорами, але немає можливості всіх вирахувати. Чому? Тому що самі місцеві жителі їх настільки приховують, що крадений ліс тихенько розпилюється і до по поліції такі повідомлення не завжди надходять, — зауважив начальник ГУПН Житомирської області В’ячеслав Печененко, відповідаючи на запитання Житомирського Кур’єру з приводу того, чому місцева влада та поліція не вживають превентивних заходів, аби попередити діяльність підпільних пилорам.

За словами правоохоронців, у селі Борове налагодили цілий промисел переробки та збуту вкраденої деревини. Місцеві апелюють до того, що крадуть дерева, бо треба за щось годувати дітей. Натомість кадри аерозйомки, яка проводилася під час спецоперації, доводять – ділки мають техніку та обладнання, які коштують немало грошей, а тому обсяги прибутків у них значні.

Заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління ГУНП Олександр Радченко розповів, що попри велику кількість правоохоронців з різних підрозділів, сільський голова с.Борове виступив на захист місцевих жителів.

- Коли вже знаючи село, встановивши організаторів, туди виїхала наша слідча група, аби провести слідчі дії, там зібралося близько 150 жителів, які пошкодили службовий автомобіль, побивши ліхтарі. Сільський голова каже, їдьте звідси, бо вам зараз спалять автомобіль, і більше сюди не приїжджайте… Коли ми залишали це село після проведення слідчих дій та обшуків, там зібралося понад 100 осіб, які не давали нам вийти та мали намір розвантажити автомобіль. Ми змушені були за допомогою спеціальних підрозділів пробивати дорогу. Це село, де люди не поважають владу і вважають, що крадіжка лісу можлива, коли треба готувати дітей, — каже Радченко.

За словами правоохоронців, під час вилучення обладнання самі власники пилорам визнали, що переробляли крадену деревину. Вони погодилися на її вилучення, але просили в поліції залишити обладнання, ігноруючи, що його кваліфікують як знаряддя злочину.

Нині поліція проводить слідчі дії, аби встановити всіх фігурантів незаконних крадіжок лісу та з’ясувати канали збуту лісоматеріалів.

Нагадаємо, с. Борове Рівненської області межує з Городницьким лісгоспом Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. Жителі цього села налогодили прибутковий, але незаконний бізнес, вирубуючи ліс на Житомирщині та переробляючи його на своїх подвіррях. 6 березня «чорні лісоруби» з Борового напали на лісову охорону лисгоспу, пише Житомирський Кур’єр . Тоді поліція затримала 3-х нападників. 

Борівський сільський голова Михайло Шеремет стверджує, що інформація, начебто він погрожував полковнику поліції підпаленням авто і просив його не приїздити у село, - неправдива. За його словами, у березні було затримано трьох мешканців Борового, які крали ліс на Житомирщині. У рамках кримінального провадження у селі провели 14 обшуків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також