Ще на двох енергоблоках РАЕС встановлять системи моніторингу

987 0

Ми у соцмережах:

Ще на двох енергоблоках РАЕС встановлять системи моніторингу

Система аварійного та післяаварійного моніторингу для енергоблоку №3 РАЕС успішно пройшла випробування. Вони відбувались на майданчику ПрАТ «СНВО «Імпульс», за участю фахівців Рівненської АЕС

Система створена за кредитні кошти ЄБРР/Євратом в рамках реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій. Вона призначена для контролю параметрів безпеки і стану систем реакторної установки під час проектних і запроектних аварій на АЕС. 

Комісія у складі представників Рівненської АЕС, Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки , ТОВ «СЕРТЦЕНТР АСУ» та ПрАТ «СНВО «Імпульс» підтвердила, що система повністю відповідає вимогам технічного завдання, конструкторській та нормативній документації і готова до постачання на енергоблок №3 РАЕС.


За словами начальника лабораторії автоматизованих систем управління технологічними процесами цеху теплової автоматики та вимірювань РАЕС Анатолія Литвинчука, усі роботи на енергоблоці №3 виконуватимуться в період планово-попереджувального ремонту, до завершення якого залишилось 64 дні.

- Наразі обладнання проходить вхідний контроль на електростанції. В Держатомрегулювання України вже направлені всі необхідні документи для отримання дозволу на проведення монтажу, пусконалагоджувальних робіт та комплексних випробувань, - відзначає Анатолій Литвинчук. - На сьогоднішній день ця система вже встановлена на енергоблоках №1,2, а тепер планується її впровадження й на енергоблоці №4 Рівненської АЕС.

Сєвєродонецьке НВО «Імпульс» - одне з провідних українських розробників і виробників систем контролю і управління для атомної енергетики. Близько 150 систем контролю впроваджено сьогодні як на українських, так і європейських АЕС. Підприємство виконує модернізацію систем внутрішнього реакторного контролю в рамках впровадження на АЕС України технологій, що забезпечують необхідний рівень надійності і безпеки при експлуатації активних зон, завантажених паливом різних виробників.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також