Що любить серце

1686 0

Ми у соцмережах:

Що любить серце

Продукти, які поліпшують серцеву діяльність. Наш спосіб життя і харчування безпосередньо пов'язані з серцево-судинною діяльністю. Щоб підтримувати роботу серцево-судинної системи в нормі й уникнути розвитку ішемічної хвороби серця, атеросклерозу, гіпертонії та інших захворювань, важливо включати в свій раціон продукти, корисні для серця і судин.

Грейпфрут. Він допоможе знизити ризик ішемічного інсульту завдяки наявності в ньому калію, вітаміну С, лікопіну, клітковини та ін. Медики рекомендують для профілактики серцево-судинних хвороб їсти червоні грейпфрути: вони позитивно впливають на рівень ліпідів (жирів) у крові. Тому грейпфрут — хороший засіб профілактики атеросклерозу й аритмії.

Жирна морська риба. Це джерело омега-3 поліненасичених кислот, які допомагають регулювати рівень «поганого» холестерину в крові й уникнути розвитку атеросклерозу. Омега-3 кислотами багаті лосось, форель, тунець, сардини, оселедець.

Цільнозерновий хліб і каші. Такий хліб багатий клітковиною і корисний не тільки для серця. Він також сприяє поліпшенню обміну речовин. Але цільнозерновий хліб може викликати проблеми у людей, що мають захворювання органів травлення.

Буряк. Цей овоч і сік з нього знижує ризик розвитку інфаркту та інсульту, допомагає регулювати кров'яний тиск і захищає судини від утворення на них атеросклеротичних бляшок. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також