Що не можна робити на ніч

3008 0

Ми у соцмережах:

Що не можна робити на ніч

Вечеря має бути легкою і нежирною, інакше вранці відчуватимете незвичну слабкість і загальмованість. До того ж, з’їдаючи щось калорійне і жирне на ніч, ви змушуєте шлунок працювати понаднормово, через що може виникати відчуття дискомфорту в животі, а це заважає заснути.

Дуже багато людей беруть у ліжко ноутбук або планшет чи переглядають веб-сторінки або відео через мобільний телефон. Цього не варто робити: блакитне світло екрана стимулює мозкову діяльність, а значить, потім буде складно розслабитися і заснути.

Регулярні фізичні навантаження нормалізують сон, але інтенсивне тренування пізно ввечері, навпаки, порушує природні біоритми і діє збудливо на організм. Щоб ніч минула спокійно, постарайтеся завершити заняття спортом як мінімум за три години до сну.

Намагайтеся закінчити роботу за годину до сну — цей час потрібен для того, щоб заспокоїтися і переналаштувати свідомість. Адже непросто заснути, якщо в голові миготять пункти зі списку термінових справ.

Відомо, що кофеїн має стимулюючу дію. І фахівці не рекомендують вживати напої, що містять кофеїн, менш ніж за дві години до сну. Це ж стосується й алкоголю. Сон може бути неспокійним і непродуктивним.

Емоційні навантаження (розмова про сімейні проблеми, перегляд шокуючої передачі по телевізору та ін.) навряд чи допоможуть розслабитися. Вечірньої пори намагайтеся захистити себе від ситуацій, які змушують нервувати і переживати.

Випийте на ніч слабкого трав’яного чаю, прийміть гарячу ванну або зробіть кілька нескладних вправ на розтяжку просто в ліжку — і міцний сон вам забезпечено!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також