Що обрати для випічки: масло, суміш чи маргарин

4017 0

Ми у соцмережах:

Що обрати для випічки: масло, суміш чи маргарин

Світ навколо нас постійно змінюється та оновлюється, змінюються споживчі звички і, відповідно, у магазинах з’являються нові сучасні харчові продукти, не завжди нам відомі. В очікуванні смачного Великодня ми спробуємо обрати, на чому наразі краще випікати: на вершковому маслі, маргарині чи на ще поки новому для нас продукті — рослинно-вершковій суміші.

Рослинно-вершкова суміш — відносно новий для нас продукт. Насправді суміш у продажу є вже багато років і добре зарекомендувала себе у приготуванні страв, але матеріалів на дану тему поки що немає, тому ми вирішили розібратися.

Вершкове масло — наш улюблений з дитинства продукт. Але не кожна випічка добре вдасться тільки на маслі, часто його необхідно змішувати з олією, а це клопітно і не завжди результат вийде ідеальним. До того ж ціна на справжнє вершкове масло доволі кусається, пачка коштує близько 40 гривень, а дешеве масло по 20-25 грн. є фальшивкою невідомого походження.

Маргарин прийшов до нас зі старих бідних часів, коли людей треба було нагодувати дешево, не турбуючись про якість і смак страви. Маргарин виробляють за старими технологіями, в результаті у продукті з’являється висока кількість небезпечних трансжирів. Їхній рівень може перевищувати дозволену норму більш ніж утричі! До того ж маргарин має неапетитний смак і запах, що впливає на якість готової страви.

Рослинно-вершкова суміш прийшла до нас з Європи. Вже багато років європейці обирають рослинно-вершкову суміш як дієтичний продукт з низьким рівнем холестерину. До того ж рослинно-вершкова суміш ідеально підходить для випічки, тому що виготовлена із суміші вершкового масла та олії. Завдяки вершковому маслу у складі суміші випічка має ніжний вершковий смак, а завдяки олії тісто виходить м’яким, пухким і випічка довго залишається свіжою. Рівень трансжирів у рослинно-вершковій суміші контролюється відповідно до вимог законодавства.

Згідно з дослідженнями, проведеними Одеською національною академією харчових технологій (листопад 2017 р.), рослинно-вершкова суміш чудово смакує і рекомендована для приготування страв. Дослідження підтвердили, що тісто на рослинно-вершковій суміші виходить добре розпушене, пишне і м’яке, не потребує багато борошна. Щодо випічки, то вона добре пропечена, пухка, насиченого золотавого кольору, з яскраво вираженим смаком і ароматом та з приємним вершковим присмаком.

Як бачимо, найкращим вибором для випічки, і взагалі для приготування страв, буде смачна і безпечна рослинно-вершкова суміш з ідеальною пропорцією олії та вершкового масла у складі. Таке тісто неодмінно гарантує прекрасний результат — випічка буде гарною та смачною. Смачного вам Великодня!

@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також