Що шукали підлеглі Луценка на Гетьмана Мазепи у Рівному?

4223 0

Ми у соцмережах:

Фото - сайту «Все»

Замість президента Порошенка, який мав урочисто відкрити школу у Костопільському районі, до Рівного «завітала» столична команда з Генпрокуратури та СБУ. З обшуками у фірмі «Стиль-Декор», що її будувала.

Генпрокуратура та СБУ у п'ят­ницю проводили обшуки у ТзОВ «Стиль-Декор», що орендує приміщення на вулиці Гетьмана Мазепи у Рівному. Фірма одна з лідерок на Рівненщині за кількістю виграних тендерів на будівництво та ремонти соціальних закладів, а віднедавна — фігурантка кількох кримінальних проваджень. В обласній прокуратурі та управлінні СБУ обшуки не коментують. Посилаються на те, що працювала столична команда, і деталі справи, яку розслідують, мовляв, їм не відомі. Зацікавити Генпрокуратуру «Стиль-Декору» було чим. Тільки за останній рік фірма виграла тендерів на понад 300 млн. грн. Левова частка — перемога на торгах обласного департаменту будівництва. Як зазначають, такі успіхи помітні навіть на загальноукраїнському рівні. Останні кілька місяців поліція та прокуратура взялися за розслідування одразу кількох кримінальних проваджень, в яких фігурує «Стиль-Декор» та її фірми-партнери із групи, пов'язаної із родиною бізнесменів Фалко: «Фіалка», «Укрбудреммонтаж інжиніринг» та «Вестінвестбуд». Як йдеться в одному з рішень суду, опублікованому в єдиному реєстрі судових рішень, пан Фалко є «організатором діяльності» усіх цих фірм.

Юрій Фалко

Фото - з порталу "4Влада"

Зокрема, підприємствам закидають привласнення бюджетних коштів під час ремонтів доріг на Рівненщині. У кримінальному провадженні, яке розслідують, йдеться, що вони використовують асфальтобетон, що не відповідає вимогам проектно-кошторисної документації і нормам, а також завищують вартість витрат на заробітну плату. В іншому провадженні, що стосується ремонту та будівництва соціальних закладів, зазначено про «заволодіння бюджетних коштів… шляхом завищення вартості матеріалів, витрат, обсягів виконаних робіт, використання матеріалів, що не відповідають вимогам, внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних робіт». alsoread:https://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=051104 Окрім того, зацікавили правоохоронців і низькі цінові пропозиції, за якими ТзОВ «Стиль-Декор» вигравало торги. Вони «фактично не відповідають необхідним майбутнім затратам на виконання вказаних робіт, що може негативним чином вплинути на їхню якість», — зазначають слідчі у матеріалах судової справи. Втім, йдеться не тільки про якість. На прикладі будівництва Пісківської школи у Костопільському районі було продемонстровано, що низьку стартову ціну на тендері за півтора року можуть підняти на 18 млн. грн. Так, недавно обласний департамент будівництва проводив новий тендер, аби доплатити «Стиль-Декору» за роботу. Таким чином, школа з 26 млн. грн. подорожчала до 46 мільйонів. Сьогодні, 21 грудня, її мають відкривати. Планувалося, що приїде сам президент, обійдеться тільки віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком.

школа Піски

На відкриття Пісківської школи приїхав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко

За словами директора обласного департаменту будівництва Ярослава Мазярчука, правоохоронці не зверталися до департаменту за коментарями чи документами, які стосуються «Стиль-Декору», і п'ятничні обшуки на відкриття школи не вплинули. У «Стиль-Декорі» коментувати ситуацію відмовляються. Офіційно компанія належить Вірі Рожчук, дружині Олександра Рожчука, який разом з бізнесменом Миколою Цупруком заснували свого часу громадську організацію «Комбат Самбо». Юрій Фалко — їхній бізнес-партнер. Успіх фірм, близьких до цієї групи, досі пов'язували із першим заступником голови Рівненської ОДА Юрієм Приварським, який колись працював юристом у фірмі родини Фалко. Проте навіть після звільнення Приварського компанії продовжують вигравати тендери. Нині говорять, що зацікавлений у їхніх перемогах нардеп Юрій Вознюк. Донедавна його громадська приймальня, до слова, була у сусідньому до «Стиль-Декору» кабінеті.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також