Щоб пішоходи не спотикались

2058 0

Ми у соцмережах:

Щоб пішоходи не спотикались

Цьогоріч ще 58 пішохідних переходів у Рівному стануть зручнішими та безпечнішими. На це витратять понад три мільйони гривень.

До кінця року капітально відремонтують «зебри» на вулицях Київській, С. Бандери, за мостом на Соборній, на Чорновола, Відінській, Данила Галицького, Міцкевича, Буковинській, Князя Острозького та Костромській.

Переходи будуть з покращеним освітленням, тактильною плиткою для незрячих. А ще понизять бордюри — вони мають бути не вищими за 2 сантиметри.

Ярослав Сахнюк, начальник управління ЖКГ Рівного:

— Торік було облаштовано 30 пішохідних переходів. На цей рік запланували більше, бо проектно-кошторисна документація уже готова.

Щодо бордюрів, то всі їх вкладали ще за СРСР. Тоді були одні стандарти, а тепер — інші. Робити такий комфорт для пішоходів — неважко. Але маємо мороку з фірмами-підрядниками, не кожен хоче цим займатися. Бо на цьому приватний власник багато не заробить. Для того, щоб понизити бордюри, їх потрібно спочатку вийняти, а без спеціальної техніки такого не зробиш. Потім порізати, вирубати старий асфальт та покласти тактильну плитку. Раніше до робіт з реконструкції переходів ми залучали приватну організацію, «Міськсвітло» та міське ШЕУ.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також