Шкідливо і небезпечно: це не можна носити щодня!

519 0

Ми у соцмережах:

Шкідливо і небезпечно: це не можна носити щодня!

Мало хто задумується, що деякі улюблені предмети гардеробу можуть стати причиною проблем зі здоров’ям, якщо їх носити щодня.

Краватки викликають головний біль

Краватка дуже здавлює шию, чим перешкоджає надходженню кисню і крові до головного мозку, викликаючи підвищення тиску й головний біль. Через високий тиск у людини з часом навіть може розвинутися глаукома — захворювання очей, яке спричиняє ушкодження сітківки та зорового нерва. Через щоденне носіння краватки приплив крові до мозку зменшується на 7,5%. Через це виникають такі симптоми як нудота, головний біль, запаморочення. В такому разі потрібно одразу зняти краватку.

Високі підбори — біль у спині й ногах

Такий самий ефект, як краватка для чоловіків, мають високі підбори для жінок. Якщо носити таке взуття щодня чи навіть через день, з’являється біль у ногах, ступнях і спині. І це не дивно, адже тілу доводиться докладати чимало зусиль, щоб утримувати рівновагу. Вважається, що у деяких жінок через регулярне носіння високих підборів може навіть змінитися форма стопи. Наприклад, розвивається бурсит, коли запалюється суглобова сумка. В такому разі потрібне хірургічне втручання. А ще високі підбори навантажують поперек, тому починає боліти спина.

Вузькі джинси — проблеми із сечостатевою системою

Вузькі джинси сильно перетискають тіло і, передусім, заважають кровообігу в ділянці таза. Через це можуть виникати болісні відчуття в ділянці статевих органів у жінок, а у чоловіків навіть розвивається імпотенція. А ще будь-який вузький одяг негативно впливає на сечостатеву систему. Все тому, що він заважає вільному руху крові, викликаючи ушкодження нервів і м’язів. Вузькі джинси додатково сковують ваші рухи, чим додають навантаження на тіло. Через це з часом з’являються болісні відчуття у ногах та інших частинах тіла. А якщо жінка носить вузькі джинси з високими підборами, то це подвійний удар по здоров’ю.

Рюкзаки та сумки викривляють хребет

Дехто носить важкі сумки чи рюкзаки мало не щодня. Але з цим потрібно бути обережнішими. Важкі сумки насамперед небезпечні тим, що під час носіння на одному плечі вони викривляють хребет. А ще лямки сумок і рюкзаків здавлюють нерви та м’язи на шиї, що призводить до розвитку артриту (запалення суглобів). Якщо перед вами стоїть вибір — важка сумка чи рюкзак, краще обрати останній варіант. Рюкзаки розподіляють навантаження рівномірніше. Однак і вони не повинні бути надто важкими. Також зверніть увагу, що верхня частина рюкзака не повинна розташовуватися на рівні шиї, а нижня — нижче за поперек. Це небезпечно для здоров’я. Краще купити ортопедичний рюкзак.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також