Швидше — коли є політична воля

1752 1

Ми у соцмережах:

Швидше — коли є політична воля

Секретар міськради робить ще одну спробу реформування апарату. З двох відділів, в яких є 11 працівників, створити три. Такий проект рішення вже вдруге виноситься на сесію міськради.

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

Багато міськрад мають структуру, яка складається з трьох відділів: організаційного (тільки готує документи та стежить за їхнім рухом між комісіями), контрольного (аналізує та контролює виконання рішень) і юридичного (відстоює інтереси ради в судах). Це дозволить покращити роботу апарату ради і пришвидшити розгляд звернень міською радою. Адже від моменту подачі заяви до розгляду на сесії минає від 3 до 5 місяців.

Назарій Поліщук, голова комунальної комісії, яка першою розглядала цей проект рішення:

На мою думку, пришвидшення розгляду звернень може бути, а може ні. Адже для швидкості розгляду рішень потрібна політична воля влади, а не структури апарату. Якщо владу питання цікавить, то можуть його додатково винести на сесію, а якщо ні, то проект рішення може лежати півроку чи рік.

Додамо, що про реформу говорять уже вдруге. Адже першого разу депутати на сесії її не підтримали, бо боялися, що свою посаду втратить багаторічний керівник організаційного відділу Людмила Стригунова. Тоді ще говорили про конфлікт. Згодом її перевели працювати у ЦНАП. Якщо ж тепер за це рішення проголосує сесія, то в поділеному навпіл організаційному відділі буде два керівники.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також