Сидіти у колонії 8 років не хочуть, але будуть

1374 1

Ми у соцмережах:

колегія Апеляційного суду

Олександра Павлюка та Олега Бабіка з Вараша міськсуд звинуватив у побитті 29-річного чоловіка, який від отриманих травм помер і засудив кожного до 8 років позбавлення волі. Але чоловіки вирок оскаржили. Той, на чий захист вони стали, апеляцію не подавав

У квітні 2014 року у Вараші троє місцевих жителів, 24-річні Олег й Олександр та 29 річний Юрій під час словесного конфлікту, який переріс у бійку, умисно завдали 29-річному земляку не менше 15 ударів ногами та скляною пляшкою по голові й інших життєво важливих частинах тіла. І хоча чоловік ще зміг самостійно дійти додому, але від отриманих травм він помер. Судово-медична експертиза встановила, що загинув варашівець внаслідок масивного субдорального крововиливу головного мозку.

Тривалий час обвинувачені у вчиненні тяжкого злочину переховувались за у Польщі, однак правоохоронцям вдалося їх затримати.

У березні цього року міський суд Вараша визнав Олександра та Олега винуватими в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть людини, та хуліганстві, вчинене групою осіб, та призначив кожному по 8 років позбавлення волі. З обвинувачених на користь потерпілих стягнуто по 15 тисяч гривень матеріальної шкоди та по 50 тисяч — моральної. Юрія Мончина визнано винуватим у хуліганстві та засуджено на 2 роки позбавлення волі. Обвинуваченого звільнено від відбування покарання у зв’язку з амністією. Цей вирок місцевого суду обвинувачені оскаржили до Апеляційного суду Рівненської області. Скарги подали і їх захисники.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила РВ, що колегія суддів палати з розгляду кримінальних справ заслухала думку обвинувачених, їх захисників, потерпілих і їх представника та доводи прокурора. Строк ув’язнення для обох варашців залишено без змін: по 8 років колонії кожному.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також