Скільки коштує здоров’я призовника, знають у військкоматах

2055 0

Ми у соцмережах:

Під час вилучення 800 доларів хабара

Не встигли правоохоронці передати до суду корупційну справу щодо працівника рівненського військкомату, як у Дубні знову затримали на хабарі військовослужбовця. На відміну від свого рівненського колеги, дубенчанин взяв у чотири рази більшу суму – очевидно, після затримань у військкоматах стали брати ще й за «ризики».

20 вересня, нагадаємо, військова прокуратура та поліція затримали за 5500 гривень хабара начальника відділення зв’язку та інформації Рівненського об’єднаного міського військового комісаріату Костянтина Думітра. Молодший сержант, за повідомленням рівненських прокурорів, вимагав гроші від 28-річного рівнянина, який хотів піти на службу за контрактом.

Справу Думітра до суду поки не передали, а тим часом ввечері 15 жовтня, між іншим, у вихідний, на вулиці Семидубській у Дубні уже затримали начальника служби захисту інформації Дубенського об’єднаного міського військового комісаріату Юрія Новака. У чоловіка вилучили 800 доларів та зафіксували, як повідомляють правоохоронці, сліди фарби на руках.

Працівник дубенського військкомату взяв гроші від 26-річного призовника, якого мали забрати на строкову службу. За повідомленням військової прокуратури, за гроші старшина мав би виключити чоловіка з обліку призовників як непридатного за станом здоров'я.

На період розслідування військовика відсторонили від виконання службових обов’язків. В ОК «Захід» офіційно заявили: якщо його вину доведуть у суді, він буде звільнений з лав Збройних сил України та позбавлений військового звання старшини.

Зазначимо, що відповідно до декларації про доходи, затриманий проживає у Дубні з дружиною та двома дітьми. Родина володіє лише четвертою частиною квартири у Дубні, площею 62 м2. Торік п.Новак заробив 179 тис. грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також