Смартфон для малюка

1490 0

Ми у соцмережах:

Смартфон для малюка

Мобільний телефон або планшет — чудовий спосіб зацікавити малюка на якийсь час. Але психологи наголошують: гаджети становлять небезпеку для дитини. Зовсім відмовлятися від них теж не варто, просто потрібно знати міру.

Фахівці рекомендують ознайомити дитину з гаджетами не раніше двох років. По-перше, з міркувань безпеки, але є й інший аспект — небезпека для розвитку мовлення дитини. Щоб малюк швидше почав добре говорити, йому важливо спілкуватися з однолітками і дорослими, а граючи в ігри на телефоні, він цього не отримує.

Ще одна небезпека гаджетів для малюків криється в поганому розвитку дрібної моторики. Граючись звичайними іграшками, наприклад, конструктором, малюк розвиває моторні навички, а натискання кнопок на екрані вкрай мало цьому сприяє.

Для дітей, яким більше трьох років, можна встановлювати на телефоні чи планшеті різні розвиваючі ігри. Вони допоможуть дитині в цікавій формі освоїти рахунок, вивчити кольори, літери. Але все одно варто звертати увагу на те, скільки часу ваш малюк витрачає на ігри, щоб вони не шкодили іншим аспектам розвитку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також